Η εορτή του Αγίου Φανουρίου στην Κατερίνη (ΦΩΤΟ)
30 Αυγούστου 2017 Κοινοποιήστε

Η εορτή του Αγίου Φανουρίου στην Κατερίνη (ΦΩΤΟ)

Με λαμπρότητα εορτάστηκε και φέτος η μνήμη του Αγίου ενδόξου Μεγαλομάρτυρος Φανουρίου στην Κατερίνη.

Συγκεκριμένα, το απόγευμα του Σαββάτου 26 Αυγούστου πραγματοποιήθηκε στο Παρεκκλήσιο του Αγίου ο Πανηγυρικός Εσπερινός κατά τη διάρκεια του οποίου κήρυξε ο Αρχιμανδρίτης Ιγνάτιος Σωτηριάδης, ιεροκήρυκας της Ιεράς Μητροπόλεως Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος, ενώ το πρωί της Κυριακής 27 Αυγούστου στον Ιερό Ναό Αγίας Άννης τελέστηκε πανηγυρική Αρχιερατική Θεία Λειτουργία, από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος κ. Γεώργιο.

Στη Θεία Λειτουργία παρευρέθηκαν και 50 Σέρβοι ιεροσπουδαστές, οι οποίοι αυτό το διάστημα φιλοξενούνται στον Εκκλησιαστικό ξενώνα της Ιεράς Μητροπόλεως στο Σβορώνο. Μάλιστα συλλειτούργησαν  δύο ιερείς και ένας διάκονος, συνοδοί καθηγητές, ενώ πολυμελής χορωδία εκ των ιεροσπουδαστών έψαλε κατά τη διάρκεια της Θείας λειτουργίας.

Στο τέλος της Θείας Λειτουργίας ο Σεβασμιώτατος κ. Γεώργιος, παρουσίασε στο πολυπληθές εκκλησίασμα τους Σέρβους φιλοξενούμενους, ενώ ευχαρίστησε όλο το πλήρωμα της τοπικής Εκκλησίας για τη στήριξη στο έργο της φιλοξενίας πολλών ομόδοξων νέων κατά τη διάρκεια του θέρους στον Εκκλησιαστικό ξενώνα Σβορώνου.

Τέλος, πραγματοποιήθηκε λιτανευτική πομπή η οποία κατέληξε στο Παρεκκλήσιο του Αγίου Φανουρίου, όπου κατά το έθος, ο Σεβασμιώτατος ευλόγησε τις Φανουρόπιτες.

Ι. Μ. Κίτρους

Εκτύπωση

Σχόλια

Δεν υπάρχουν σχόλια ακόμα. You can be first to comment this post!

Write comment