Η Κεφαλλονιά τίμησε τον Αρχιεπίσκοπο Αλβανίας Αναστάσιο (ΦΩΤΟ – ΒΙΝΤΕΟ)

Της Γιάννας Κουλουμπή

Ήταν μια συγκινητική βραδιά η χθεσινή, στο δημοτικό θέατρο “Ο Κέφαλος “, όπου Ο Δήμος Κεφαλλονιάς και η Περιφέρεια Ιονίων Νήσων, σε συνεργασία με την Μητρόπολη Κεφαλληνίας, βράβευσαν τιμητικά για την προσφορά του στην Ορθοδοξία και τον Ελληνισμό, τον Αρχιεπίσκοπο Τιράνων, Δυρραχίου και πάσης Αλβανίας, κ. Αναστάσιο.

Ο κόσμος κατέκλυσε το χώρο της εκδήλωσης από νωρίς, ενώ κατά την είσοδο και έξοδο του Αρχιεπισκόπου επικράτησε κυριολεκτικά το αδιαχώρητο, αφού όλοι ήθελαν να του μιλήσουν και να πάρουν την ευλογία του. Για τον Μακαριώτατο μίλησαν με τη σειρά ο Πρόεδρος της ΚΕΔΗΚΕ, κ. Άγγελος Κωνασταντάκης, ο Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων, κ. Θεόδωρος Γαλιατσάτος, καθώς και ο Δήμαρχος Κεφαλλονιάς, κ. Αλέξανδρος Παρίσης.

Ο ίδιος ο κ. Αναστάσιος δεν έκρυψε τη συγκίνησή του, ευχαριστώντας πολλαπλώς τόσο στην αρχή όσο και στο τέλος, για την υποδοχή και τη ζεστασιά που βιώνει από όλους όσες ημέρες βρίσκεται στην Κεφαλλονιά. Με τη χαρακτηριστική διαύγεια σκέψης που τον διακρίνει, τον απλό και ανθρώπινο λόγο του προκάλεσε τα αυθόρμητα χειροκροτήματα του κοινού πολλές φορές, μιλώντας για το πως αποφάσισε να γίνει κληρικός και να αφιερώσει τον εαυτό του στην “αποστολή” του να βιώσει από κοντά εκείνο που αποτελεί διαχρονική πεποίθησή του, ότι δηλαδή η Ορθοδοξία είναι για όλους… Αναφέρθηκε στις αποστολές του και το έργο του στην Αφρική και την Αλβανία λοιπόν, αλλά και την πορεία του ως ακαδημαϊκός.

Λίγο πριν ολοκληρώσει, προβλήθηκε βίντεο με αποσπάσματα από ταινίες για το έργο του σε Αφρική και Αλβανία, ενώ κλείνοντας κάλεσε όλους να αισθανθούν την ενότητα που υπάρχει ανάμεσα στην Αλήθεια, την Αγάπη και το Κάλλος στην ορθόδοξη παράδοση.

 

ekefalonia.gr

Διαβάστε ακόμα
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin