Η Κεφαλονιά τίμησε τον Πολιούχο της Άγιο Γεράσιμο (ΦΩΤΟ)
Κοινοποιήστε

Η Κεφαλονιά τίμησε τον Πολιούχο της Άγιο Γεράσιμο (ΦΩΤΟ)

Tων Αντώνη Καγγελάρη – Γιάννα Κουλουμπή

Με θρησκευτική κατάνυξη τελέσθηκε και εφέτος, 16 Αυγούστου 2017, η Μνήμη του εν Αγίοις Πατρός ημών Γερασίμου του Νέου Ασκητού στην ομώνυμη Ιερά Μονή στα Ομαλά Κεφαλονιάς.
Στην Ακολουθία του Όρθρο χοροστάτησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ιωαννίνων κ. Μάξιμος, ενώ του πολυαρχιερατικού συλλείτουργου προεξήρχε ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Αλβανίας κ. Αναστάσιος ενώ συλλειτούργησαν μαζί του ο Μητροπολίτης Ιωαννίνων κ. Μάξιμο, ο Επιχώριος Μητροπολίτης Κεφαλλήνιας κ. Δημήτριος και ο Μητροπολίτης Αμαντίας κ. Ναθαναήλ.

Στον εμπνευσμένο λόγο του ο Μακαριώτατος αναφέρθηκε στην άσκηση των αρετών από την πλευρά του Αγίου Γερασίμου που τον ανέδειξαν σε τόσο μεγάλο Άγιο της Πίστεώς μας και στο γεγονός ότι η βιωτή του θα πρέπει να μας παραδειγματίζει όλους. Μετά το πέρα της ευχαριστιακής συνάξεως ακολούθησε η περιφορά του Ιερού Σκηνώματος του αγίου με την συμμετοχή όλων των Αρχιερέων στον πλάτανο του Αγίου και στην συνέχεια το Σκήνωμα επέστρεψε στον Μεγάλο Ναό για να συνεχιστεί η προσκύνηση του.

Μετά το τέλος της Θείας Λειτουργίας ακολούθησε μεγαλοπρεπή λιτάνευση του σκηνώματος του Αγίου με την Φιλαρμονική Σχολή Ληξουρίου να παιανίζει στην λατρευτική πομπή. Ακολουθούσε το Λύκειο Ελληνίδων, ο Σύλλογος «Βάλσαμος» ντυμένος με παραδοσιακές φορεσιές, η εκκλησιαστική χορωδία του Αγαθάγγελου Γεωργακάτου καθώς και πλήθος πιστών που από νωρίς είχαν κατακλύσει την κοιλάδα των Ομαλών.

Στις λατρευτικές εκδηλώσεις παρέστησαν ο Περιφερειάρχης, κ. Θόδωρος Γαλιατσάτος, η βουλευτής του νομού, κα Αφροδίτη Θεοπεφτάτου, ο Δήμαρχος Κεφαλονιάς, κ. Αλέξανδρος Παρίσης, τον Πρόεδρο της ΝΔ εκπροσώπησε ο βουλευτής, κ. Γεράσιμος Γιακουμάτος. Επίσης το παρών έδωσαν ο αντιπεριφερειάρχης, κ. Παναγής Δρακουλόγκωνας, ο θεματικός αντιπεριφερειάρχης τουρισμού, κ. Σπύρος Γαλιατσάτος, ο ευρωβουλευτής, κ. Μανώλης Κεφαλλογιάνης, ο βουλευτής της ΝΔ, κ. Κώστας Τζαβάρας, ο συμπατριώτης μας επιχειρηματίας, κ. Γεράσιμος Φωκάς, αντιδήμαρχοι, περιφερειακοί και δημοτικοί σύμβουλοι, τα Σώματα Ασφαλείας, εκπρόσωποι πολιτιστικών συλλόγων και φορέων κ.α.

ekefalonia.gr

Εκτύπωση

Σχόλια

Δεν υπάρχουν σχόλια ακόμα. You can be first to comment this post!

Write comment