Η Κεφαλονιά τίμησε τον Πολιούχο της Άγιο Γεράσιμο (ΦΩΤΟ)

Tων Αντώνη Καγγελάρη – Γιάννα Κουλουμπή

Με θρησκευτική κατάνυξη τελέσθηκε και εφέτος, 16 Αυγούστου 2017, η Μνήμη του εν Αγίοις Πατρός ημών Γερασίμου του Νέου Ασκητού στην ομώνυμη Ιερά Μονή στα Ομαλά Κεφαλονιάς.
Στην Ακολουθία του Όρθρο χοροστάτησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ιωαννίνων κ. Μάξιμος, ενώ του πολυαρχιερατικού συλλείτουργου προεξήρχε ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Αλβανίας κ. Αναστάσιος ενώ συλλειτούργησαν μαζί του ο Μητροπολίτης Ιωαννίνων κ. Μάξιμο, ο Επιχώριος Μητροπολίτης Κεφαλλήνιας κ. Δημήτριος και ο Μητροπολίτης Αμαντίας κ. Ναθαναήλ.

Στον εμπνευσμένο λόγο του ο Μακαριώτατος αναφέρθηκε στην άσκηση των αρετών από την πλευρά του Αγίου Γερασίμου που τον ανέδειξαν σε τόσο μεγάλο Άγιο της Πίστεώς μας και στο γεγονός ότι η βιωτή του θα πρέπει να μας παραδειγματίζει όλους. Μετά το πέρα της ευχαριστιακής συνάξεως ακολούθησε η περιφορά του Ιερού Σκηνώματος του αγίου με την συμμετοχή όλων των Αρχιερέων στον πλάτανο του Αγίου και στην συνέχεια το Σκήνωμα επέστρεψε στον Μεγάλο Ναό για να συνεχιστεί η προσκύνηση του.

Μετά το τέλος της Θείας Λειτουργίας ακολούθησε μεγαλοπρεπή λιτάνευση του σκηνώματος του Αγίου με την Φιλαρμονική Σχολή Ληξουρίου να παιανίζει στην λατρευτική πομπή. Ακολουθούσε το Λύκειο Ελληνίδων, ο Σύλλογος «Βάλσαμος» ντυμένος με παραδοσιακές φορεσιές, η εκκλησιαστική χορωδία του Αγαθάγγελου Γεωργακάτου καθώς και πλήθος πιστών που από νωρίς είχαν κατακλύσει την κοιλάδα των Ομαλών.

Στις λατρευτικές εκδηλώσεις παρέστησαν ο Περιφερειάρχης, κ. Θόδωρος Γαλιατσάτος, η βουλευτής του νομού, κα Αφροδίτη Θεοπεφτάτου, ο Δήμαρχος Κεφαλονιάς, κ. Αλέξανδρος Παρίσης, τον Πρόεδρο της ΝΔ εκπροσώπησε ο βουλευτής, κ. Γεράσιμος Γιακουμάτος. Επίσης το παρών έδωσαν ο αντιπεριφερειάρχης, κ. Παναγής Δρακουλόγκωνας, ο θεματικός αντιπεριφερειάρχης τουρισμού, κ. Σπύρος Γαλιατσάτος, ο ευρωβουλευτής, κ. Μανώλης Κεφαλλογιάνης, ο βουλευτής της ΝΔ, κ. Κώστας Τζαβάρας, ο συμπατριώτης μας επιχειρηματίας, κ. Γεράσιμος Φωκάς, αντιδήμαρχοι, περιφερειακοί και δημοτικοί σύμβουλοι, τα Σώματα Ασφαλείας, εκπρόσωποι πολιτιστικών συλλόγων και φορέων κ.α.

ekefalonia.gr

Διαβάστε ακόμα