Η Υπουργός Πολιτισμού Λ. Κονιόρδου επισκέφθηκε τα Μετέωρα (ΦΩΤΟ)

Στα Τρίκαλα βρίσκεται από σήμερα το μεσημέρι η Υπουργός Πολιτισμού κα Λυδία Κονιόρδου.

Η κα Κονιόρδου πραγματοποίησε σύντομη επίσκεψη στο Μουσείο του Σπηλαίου Θεόπετρας και στο δημαρχείο Καλαμπάκας, όπου έγινε δεχτή από τον δήμαρχο κ. Χρήστο Σινάνη, ο οποίος της δώρισε μία εικόνα της Παναγίας.

Στη συνέχεια επισκέφθηκε την Ιερά Μονή Αγίου Στεφάνου Μετεώρων, όπου την υποδέχθηκαν η Ηγουμένη της Μονής Χριστονύμφη και ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ιωαννίνων κ. Μάξιμος, τοποτηρητής της Ιεράς Μητρόπολης Σταγών και Μετεώρων.

Η Υπουργός είχε για πολύ ώρα κατ’ ιδίαν συζήτηση με τον Σεβασμιώτατο κ. Μάξιμο, για το θέμα του σχεδίου Προεδρικού Διατάγματος «Θέσπιση χρήσεων και δραστηριοτήτων εντός του ιερού χώρου των Μετεώρων», το οποίο έρχεται προς δημόσια διαβούλευση σήμερα το απόγευμα στην Καλαμπάκα, παρουσία της Υπουργού και πολλών φορέων της περιοχής.

Η Υπουργός συνοδευόταν από τους βουλευτές των Τρικάλων, κα Παναγιώτα Δριτσέλη, τον κ. Σάκη Παπαδόπουλο και τον κ. Χρήστο Σιμορέλη.

Στο τέλος της επίσκεψης, ο κ. Μάξιμος και η κα Κονιόρδου έκαναν δηλώσεις στην κάμερα του trikalaola.gr και της ΕΡΤ.

Η κα Κονιόρδου δήλωσε μεταξύ άλλων: «… θέλουμε να πιστεύουμε πως εν καλή τή πίστει και με δυνατότητα ειρηνικής συνύπαρξης, θα μπορέσουμε να βρούμε μία καλή λύση, σεβόμενοι της ιερότητα του χώρου…» .

Ο κ. Μάξιμος τόνισε: «… οπωσδήποτε και αδιαπραγμάτευτα πρέπει να διαφυλάξουμε την ιερότητα του χώρου, εκεί δηλαδή που υπάρχουν ιερές μονές και τα ιερά ασκητήρια. Όλα τα υπόλοιπα είναι προς συζήτηση…».

Η Μητρόπολη Σταγών και Μετεώρων παρέδωσε υπόμνημα με τις πάγιες θέσεις, που συνυπογράφουν οι εκπρόσωποι των Ιερών Μονών, για να παρουσιαστεί στη διαβούλευση.

trikalaola.gr

Διαβάστε ακόμα