Κοσμοσυρροή στην Αρκαδία για την Μυροβλίζουσα Παναγία Μαλεβή (ΦΩΤΟ)

Ι. Μονή Παναγίας Μαλεβής – Επαμεινώνδας Μανδρώνης

Με λαμπρότητα και κατάνυξη εορτάσθηκε η Απόδοση της εορτής Κοιμήσεως Θεοτόκου, στο ιστορικό Μοναστήρι της Παναγίας Μαλεβής στην Κυνουρία της Αρκαδίας.

Χιλιάδες πιστών από την Πελοπόννησο και από άλλα μέρη της χώρας προσήλθαν στο Ιερό Μοναστήρι, με εμφανή συγκίνηση, προκειμένου να προσκυνήσουν τη μυροβλύζουσα θαυματουργό εικόνα της Μαλεβής και να συμμετάσχουν στη Θεία Λειτουργία.

Κατά τον Όρθρο χοροστάτησε και στη συνέχεια τέλεσε την Πανηγυρική Θεία Λειτουργία ο Σεβ. Μητροπολίτης Μαντινείας και Κυνουρίας κ. Αλέξανδρος.

Με το πέρας της Θείας Λειτουργίας πραγματοποιήθηκε πέριξ της Μονής πάνδημη λιτάνευση της χαριτοβρύτου εικόνας, σύμφωνα με το μοναστηριακό τυπικό.

Με το τέλος της περιφοράς ο Μητροπολίτης κ. Αλέξανδρος, απευθυνόμενος στην πλειάδα των πιστών είπε ότι η παρουσία τους αποτελεί επισφράγισμα της Ορθόδοξης πίστης των Ελλήνων και απάντηση στον Πρόεδρο της Βουλής κ. Βούτση για τα όσα υποστήριξε.

«Ο κ. Βούτσης πρέπει να αναζητήσει μία άλλη Βουλή κουλτουριάρηδων και δήθεν προοδευτικών, προκειμένου να απευθύνει τα προσωπικά του πιστεύω ….» τόνισε χαρακτηριστικά.

Στη συνέχεια, η Ιερά Μονή παρέθεσε τράπεζα στον Σεβασμιώτατο, τους ιερείς, αλλά και στις πολιτικές και αστυνομικές αρχές της Περιφέρειας και του Νομού.

Να σημειωθεί, πως κατά τον Όρθρο και την Θεία Λειτουργία έψαλλε ο Βυζαντινός χορός του Ιερού Ναού Αγίας Βαρβάρας Τρίπολης, υπό την διεύθυνση του Πρωτοψάλτη Χαριλάου Τσαρούχη.

ARXON.GR

Διαβάστε ακόμα