Λαμπρά τα ονομαστήρια του Μητροπολίτη Μαντινείας (ΦΩΤΟ)

Του Επαμεινώνδα Μανδρώνη

Στη γενέτειρα του Σεβ. Μητροπολίτη Μαντινείας και Κυνουρίας κ. Αλεξάνδρου σήμερα, Τετάρτη 30 Αυγούστου 2017, ανήμερα της Εορτής του Αγίου Αλεξάνδρου Πατριάρχου Κωνσταντινουπόλεως, στον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου Πάπαρη Μαντινείας, τελέσθηκε πολυαρχιερατική Θεία Λειτουργία, προεξάρχοντος του εορτάζοντος Σεβ. Μητροπολίτη Μαντινείας και Κυνουρίας κ. Αλεξάνδρου.

Στην Πανηγυρική Θεία Λειτουργία συλλειτούργησαν με τον εορτάζοντα Μητροπολίτη, οι Σεβ. Μητροπολίτες, Πατρών κ. Χρυσόστομος και Μεσσηνίας κ. Χρυσόστομος.

Συμπροσευχήθηκαν συν τοις άλλοις, στο Ιερό Βήμα, οι Μητροπολίτες, Βρεσθένης κ. Θεόκλητος και Ιλίου κ. Αθηναγόρας.

Κατά την Θεία Λειτουργία ο Μητροπολίτης Μαντινείας προχώρησε στην εις Πρεσβύτερον χειροτονία του Διακόνου Αναστασίου Ζωγόγιαννη.

Στον ως άνω Ιερό Ναό παρέστησαν ιερείς της Μητροπόλεως, πλήθος πιστών και άρχοντες της Τριπόλεως για να ευχηθούν στον Σεβαστό ποιμενάρχη τους τα δέοντα.

Ενώ ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Κερνίτσης κ. Χρύσανθος με την ευλογία του Σεβ. Μητροπολίτη Μαντινείας προεξήρχε της Θείας Λειτουργίας στον Πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό Αγίου Αλεξάνδρου Κάτω Ασέας.

Προ της απολύσεως ο Σεβ. Μητροπολίτης Μαντινείας και Κυνουρίας ευχαρίστησε τους Αρχιερείς και τον κόσμο για τις ευχές τους και τους αντευχήθηκε τα έτη τους να είναι πολλά.

ARXON.GR

 

Διαβάστε ακόμα