Ο Οικ. Πατριάρχης στον εσπερινό του Αγίου Διονυσίου στη Ζάκυνθο (ΦΩΤΟ)
24 Αυγούστου 2017 Κοινοποιήστε

Ο Οικ. Πατριάρχης στον εσπερινό του Αγίου Διονυσίου στη Ζάκυνθο (ΦΩΤΟ)

Tον τρίτο κατά σειρά Πολιούχο τους μετα τον Άγιο Σπυρίδωνα στην Κέρκυρα και τον Άγιο Γεράσιμο στην Κεφαλονιά γιορτάζουν τα Επτάνησα. Με τους ήχους των κανονιοβολισμών, το σφύριγμα των πλοίων και το μελωδικό χτύπημα των καμπαναριών πραγματοποιήθηκε σήμερα 23.08.2017 στις 7.30μμ η περιφορά του Σεπτού Λειψάνου του Αγίου Διονυσίου μέσα στο Ναό, και επακολούθησε ο Μέγας Πατριαρχικός Εσπερινός προεξάρχοντος της Α.Θ.Π. του Οικουμενικού Πατριάρχη κ. κ. Βαρθολομαίου.

Λίγο νωρίτερα είχε τελεστεί η επίσημη υποδοχή του Οικουμενικού Πατριάρχη, η επίσημη κάθοαδός του και μετάβαση από την Ιερά Μονή Στροφάδων και Αγίου Διονυσίου στο Ναό συμπαραστατούμενος από τον Αρχιεπίσκοπο Κύπρου, τους Αρχιερείς Δωδώνης Χρυσόστομος, Ηλείας Γερμανός, Μιλήτου Απόστολο, Νιγηρίας Αλέξανδρο, Ικονίου Θεόληπτο, Κερκύρας Νεκτάριο, Λευκάδο Θεόφιλο, Ζάμπια Ιωάννης Αυστρίας Αρσένιο, Ζακύνθου Διονύσιος και τον Καθολικό Αρχιεπίσκοπο Ιονίων Νήσων π. Ιωάννη.

Από τους πολιτικούς την Κυβέρνηση εκπροσωπούν ο Υπουργός Δικαιοσύνης και βουλευτής Στ. Κοντονής και ο υφυπουργός Εξωτερικών, ενώ παρίστατο Περιφερειακές, Δημοτικές και λοιπές αρχές.

imerazante.gr

Εκτύπωση

Σχόλια

Δεν υπάρχουν σχόλια ακόμα. You can be first to comment this post!

Write comment