Πανηγυρικός εσπερινός στην Ιερά Μονή Κοιμήσεως Θεοτόκου Μαλεβής (ΦΩΤΟ)

Ι. Μονή Μαλεβής – Επαμεινώνδας Μανδρώνης

Με κάθε λαμπρότητα τελέσθηκε σήμερα, Τρίτη 22 Αυγούστου, Μέγας Πανηγυρικός εσπερινός στην εορτάζουσα Ιερά Μονή Κοιμήσεως της Θεοτόκου Μαλεβής Κυνουρίας.

Πλήθος πιστών είχε κατακλύσει τον προαύλιο χώρο της Ιεράς Μονής από νωρίς το απόγευμα για να προσκυνήσει τη Θαυματουργή και Μυροβλύζουσα εικόνα της Παναγίας.

Προ του εσπερινού ο Πανοσιολ. Αρχιμ. Ιουστίνος Τσαγκούρης, μαζί με την Καθηγουμένη της Ιεράς Μονής και την συνοδεία της, μετέφεραν λιτανευτικώς την Χαριτόβρυτο Ιερά Εικόνα στο Καθολικό της Μονής.

Κατά τον Πανηγυρικό εσπερινό προεξήρχε ο Πανοσιολ. Αρχιμ. Ιουστίνος Τσαγκούρης, πλαισιούμενος απο πλειάδα ιερέων της περιοχής, αλλά και από άλλες Μητροπόλεις.

Προ της απολύσεως ο Ιεροκήρυκας της Ιεράς Μητροπόλεως Μαντινείας και Κυνουρίας π. Ιουστίνος, κήρυξε το Θείο Λόγο κάνοντας αναφορά στο πρόσωπο της Υπεραγίας Θεοτόκου, σύμφωνα με τον Άγιο Ιωάννη Επίσκοπο Ευχαϊτων. Επίσης, προέτρεψε τους πιστούς να ζουν κατά την εντολή της Παναγίας, την οποία παρέδωσε στον γάμο της Κανά, αλλά και με το παράδειγμά της που κρατούσε στην καρδιά της τους λόγους του Χριστού ” ἡ δὲ Μαριὰμ πάντα συνετήρει τὰ ῥήματα ταῦτα συμβάλλουσα ἐν τῇ καρδίᾳ αὐτῆς.”

ARXON.GR

 

Διαβάστε ακόμα