Πανηγύρισε η Ι. Μονή Παναγίας Φανερωμένης στο Χιλιομόδι Κορινθίας (ΦΩΤΟ)

Την Τρίτη, 22 Αυγούστου 2017, χοροστατούντος του Σεβ. Μητροπολίτου Ζιχνών και Νευροκοπίου κ. Ιεροθέου τελέστηκε ο Μέγας Εσπερινός στην πανηγυρίζουσα Ι. Μονή Παναγίας Φανερωμένης Χιλιομοδίου. Τον Σεβασμιώτατο πλαισίωσαν ο Παν/τος Αρχιμ. π. Κλαύδιος Καλαράς, Αρχιερατικός Επίτροπος Σικυώνος, ο Αιδεσ. Πρωτ/ρος π. Παντελεήμων Ρωμέσης, και οι Αιδεσ.  π. Ιωάννης Ματζιαγρής, π. Άγγελος Τσελώνης, ως και ο Διάκονος π. Δαμασκηνός Γεννηματάς. Στους ευσεβείς προσκυνητές, που από νωρίς συγκεντρώθηκαν για να τιμήσουν την Υπεραγία Θεοτόκο και να προσκυνήσουν το θαυματουργό εικόνισμά Της, και στην Αδελφότητα της Ι. Μονής ο Σεβ. Μητροπολίτης κ. Ιερόθεος απηύθυνε λόγους πνευματικής οικοδομής, αναφερόμενος στο πρόσωπο της Παναγίας Μητέρας του Κυρίου μας και στις πρεσβείες Της για την σωτηρία του ανθρωπίνου γένους.

Την επομένη, Τετάρτη 23 Αυγούστου 2017, ο Σεβ. Μητροπολίτης Ζιχνών και Νευροκοπίου κ. Ιερόθεος τέλεσε την Θ. Λειτουργία στην ως άνω Ιερά Μονή. Στον λόγο του ο Σεβασμιώτατος, αναλύοντας ύμνους της εορτής, αναφέρθηκε στο μεγάλο γεγονός της Κοιμήσεως και της εις ουρανούς Μεταστάσεως της Κυρίας Θεοτόκου καθώς και στις μεσιτείες, την προστασία Της καθώς «Πολλὰ ισχύει δέησις Μητρὸς πρὸς ευμένειαν Δεσπότου», παρακίνησε δε τους πιστούς να καταφεύγουν στην Παναγία μας και να μην αμφιβάλλουν ότι Αυτή θα τους οδηγήσει στην «όντως ζωή».

Ολοκλήρωσε το κήρυγμά του αποδίδοντας τις θερμές ευχαριστίες του προς τον Σεβ. Μητροπολίτη μας κ. Διονύσιο, εκ προσώπου και με την παράκλησι του οποίου παρέστη στους εορτασμούς της πανηγύρεως της Ι. Μονής, ευχαρίστησε την Καθηγουμένη της Ι. Μονής Γερόντισσα Ευπραξία και την Ι. Αδελφότητα για την φιλοξενία καθώς και τους πιστούς, που κυριολεκτικα κατέκλυσαν την Ι. Μονή για να τιμήσουν την Υπεραγία Θεοτόκο.

Ι. Μ. Κορίνθου

Διαβάστε ακόμα