Πανηγύρισε το Προσκύνημα της Παναγίας Φανερωμένης στη Νέα Αρτάκη (ΦΩΤΟ)

Με ιδιαίτερη λαμπρότητα πανηγύρισε το Ιερό Προσκύνημα της Παναγίας της Φανερωμένης στη Νέα Αρτάκη της Εύβοιας, κατά την εορτή της Αποδόσεως της Κοιμησεως της Θεοτόκου, το διήμερο Τρίτη 22 και Τετάρτη 23 Αυγούστου 2017.
Την παραμονή της εορτής Τρίτη 22 Αυγούστου 2017, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Χαλκίδος κ. Χρυσόστομος χοροστάτησε στον πανηγυρικό Εσπερινό του Ιερού Προσκυνήματος της Παναγίας Φανερωμένης Νέας Αρτάκης, συμπαραστατούμενος από πολλούς Κληρικούς της Τοπικής μας Εκκλησίας, τους Ιερείς της Ν. Αρτάκης και πολλούς εκ των περί αυτήν κωμοπόλεων και χωρίων.
Κατά την ψαλμώδηση του Απολυτικίου τροπαρίου, εκκίνησε η μεγαλειώδης Ιερά Λιτανεία της θαυματουργού Ιεράς Εικόνος της Παναγίας Φανερωμένης, με την συμμετοχή πλήθους ευσεβών χριστιανών, με επί κεφαλής τους ευσεβίς Άρχοντες.
Κατά την στάση της λιτανείας, στο λιμάνι της Ν. Αρτάκης, σε ειδική εξέδρα, που είχε προετοιμάσει ο Δήμος Χαλκιδεων και μετά την αναπεμφθείσα δέηση, ο Σεβασμιώτατος εξεφώνησε προς το πολυάριθμο πλήθος των προσκυνητών, τον πανηγυρικό της εορτής λόγο.
Μετά την ομιλία η Λιτανεία συνεχίσθηκε και κατέληξε και πάλι στο Ιερό Προσκύνημα της Φανερωμένης.
Το πρωί της κυριωνύμου ημέρας, ετελέσθη ο Όρθρος και η Αρχιερατική Θεία Λειτουργία, στην οποία προεξήρχε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Θερμοπυλών κ. Ιωάννης – Καθηγούμενος της Ι. Μονής Πεντέλης, ο οποίος κήρυξε και τον θείο λόγο, με την συμμετοχή πολλών Ιερέων και πλήθους πιστών.
Οι Ιερές Ακολουθίες μεταδοθηκαν απευθείας από τον Ραδιοφωνικό Σταθμό της Ι. Μητροπόλεως Χαλκίδος.


Ι. Μ. Χαλκίδος
Διαβάστε ακόμα