Α΄ Ιερατική Σύναξη στην Ι. Μ. Λαγκαδά για το νέο Εκκλησιαστικό έτος (ΦΩΤΟ)

Η Α΄ Ιερατική Σύναξη των Κληρικών της Ιεράς Μητροπόλεως Λαγκαδά, για το νέο Εκκλησιαστικό έτος συνεκλήθη υπό του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Λαγκαδά, Λητής και Ρεντίνης κ.κ. Ιωάννου,  το πρωί της Δευτέρας 04 Σεπτεμβρίου ε.έ., εις την κεντρική αίθουσα «Πατριάρχης Βαρθολομαίος» της Διεθνούς Ακαδημίας Θεολογικών και Φιλοσοφικών Σπουδών «Οι Άγιοι Κύριλλος και Μεθόδιος».

Στην αρχή της Ιερατικής Συνάξεως τελέσθηκε ο καθιερωμένος Αγιασμός επ’ ευκαιρία τη ενάρξεως του νέου εκκλησιαστικού έτους, κατά την διάρκεια του οποίου ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης  Λαγκαδά, Λητής και Ρεντίνης κ.κ. Ιωάννης, απηύθυνε προς όλους τους κληρικούς λόγια αγάπης και πατρικές ευχές, κάνοντας  μία μικρή ανασκόπηση των γεγονότων που έλαβαν χώρα κατά τους θερινούς μήνες όπου και δεν είχαν συγκληθεί η καθιερωμένες μηνιαίες συνάξεις.

Εν συνεχεία ομίλησε περί της έννοιας του χρόνου, της ομολογίας και της μοναδικότητας του κάθε ανθρώπου, καθώς επίσης και περί θεμάτων πνευματικής συγκροτήσεως, υπογραμμίζοντας μεταξύ των άλλων ότι θα πρέπει να ταυτιζόμαστε με το φρόνημα που μας διδάσκει ο Κύριος και αυτό είναι το ταπεινό φρόνημα και το φρόνημα της αγάπης. Θα πρέπει η κάθε μας ενέργεια, να γίνεται έχοντας ταυτόχρονα αγάπη και σεβασμό και προς τον συνάνθρωπο και προς τον Θεό, ο οποίος καθημερινά δίδει προσωπικά στον καθένα μας, τις ευκαιρίες εκείνες, για να Τον προσεγγίσουμε και να Τον βιώσουμε αληθινά έτσι ώστε και να διορθωθούμε  αλλά ταυτόχρονα και γίνουμε καλύτεροι.

Στο δεύτερο μέρος της ομιλίας του ο Σεβασμιώτατος, αναφέρθηκε για ακόμη μία φορά στην σπουδαιότητα της λειτουργικής αγωγής των παιδιών μας και την σωστή προσέγγιση των νέων, στην διδασκαλία των θρησκευτικών καθώς επίσης στην  επανέναρξη των Κατηχητικών Σχολείων για το τρέχον ιεραποστολικό έτος βάση του σχεδιαγράμματος των μαθημάτων που θα ακολουθηθούν σύμφωνα με την πρόσφατη Εγκύκλιο της Ιεράς Συνόδου.

Καταλήγοντας τον λόγο του ο Μητροπολίτης Λαγκαδά κ.κ. Ιωάννης, έκανε αναφορά στις επερχόμενες εόρτιες λατρευτικές εκδηλώσεις που θα πραγματοποιηθούν στην Ιερά μας Μητρόπολη στο άμεσο χρονικό διάστημα με πρώτη την Ιερά Αγρυπνία, η οποία τελεσθεί επί τη ευκαιρία της επετείου της κατά θαυμαστόν τρόπο ευρέσεως του Σεπτού Λειψάνου της Αγίας Νεομάρτυρός Κυράννης της Οσσαίας, την Δευτέρα το απόγευμα 11 Σεπτεμβρίου, εις τον ιστορικό Ιερό Ναό των Παμμεγίστων Ταξιαρχών Όσσης, όπου παράλληλα θα τιμηθεί και η μνήμη του εκ Βερτίσκου καταγομένου Αγίου Γαβριήλ του Ιβηρίτου καθώς επίσης και στην επανέναρξη των μαθημάτων και των εκπαιδευτικών σεμιναρίων της Διεθνούς Ακαδημίας Θεολογικών και Φιλοσοφικών Σπουδών «Οι Άγιοι Κύριλλος και Μεθόδιος».

Ακολούθησε ευρεία ενημέρωση για την πορεία των έργων που είναι υπό εξέλιξη στις κατά τόπους ενορίες, καθώς και διεξοδική συζήτηση και ανταλλαγή απόψεων γύρω από τρέχοντα θέματα λειτουργικής, ποιμαντικής και  διοικητικής φύσεως που αφορούν τις κατά τόπους ενορίες της Μητροπόλεως μας.

 

Πατήστε εδώ για να δείτε φωτογραφίες

 

Ι. Μ. Λαγκαδά

Διαβάστε ακόμα