Αγιασμός και ομιλία στην Ι. Μητρόπολη Παροναξίας (ΦΩΤΟ)

Την Πέμπτη 28-9-2017 το απόγευμα στην αίθουσα του Πνευματικού κέντρου του Ιερού Ενοριακού Ναού Αγίου Νικοδήμου πόλεως Νάξου, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Παροναξίας κ. Καλλίνικος ετέλεσε την Ακολουθία του Αγιασμού επί τη ενάρξει των μαθημάτων της Σχολής Βυζαντινής Μουσικής της Ιεράς Μητροπόλεως, «Ο Άγιος Νικόδημος ο Αγιορείτης και Ιάκωβος ο Ναυπλιώτης». Παρόντες ήταν οι καθηγητές και οι μαθητές της Σχολής, καθώς και όσοι θέλησαν να εγγραφούν και να ξεκινήσουν τα μαθήματα φέτος. Μετά τον αγιασμό ο Σεβασμιώτατος ευχήθηκε ευλογημένη και καρποφόρο σχολική χρονιά και ευχαρίστησε τον Διευθυντή της Σχολής κ. Ιωάννη Κόντε και τον Καθηγητή κ. Δημήτριο Παπάνη για την εύρυθμη λειτουργία της. Στο τέλος προσφέρθηκε κέρασμα προς όλους τους παρευρισκόμενους.

Αμέσως μετά στον ίδιο χώρο πραγματοποιήθηκε σύναξη Ιερέων και Κατηχητών, Κατηχητριών της νήσου Νάξου με την ευκαιρία της νέας Κατηχητικής χρονιάς. Μετά την καθιερωμένη προσευχή, ο Σεβασμιώτατος απήυθυνε ευχές για την έναρξη του νέου κατηχητικού έτους και εν συνεχεία παραινέσεις και οδηγίες για το έργο της κατήχησης. Εν συνεχεία έδωσε τον λόγο στον παρεπιδημούντα για λίγες ώρες στην Νάξο Αρχιμανδρίτη π. Λαυρέντιο Γρατσία κληρικό της Ιεράς Μητροπόλεως Φλωρίνης που κατάγεται από την Νάξο (ως προς τον πατέρα του) και από την Αμοργό (ως προς την μητέρα του).

Ο π. Λαυρέντιος μέσα από την πολυετή Κατηχητική του εμπειρία κοντά στον Πνευματικό του, π. Αυγουστίνο Καντιώτη τόνισε την μεγάλη αξία της Κατηχήσεως στον σύγχρονο κόσμο και επεσήμανε την ανάγκη συνδέσεως των νέων μας με την λειτουργική ζωή της Εκκλησίας μας.   Κατά την διάρκεια της συνάξεως οι υπεύθυνοι Νεότητος ενημέρωσαν για τα πεπραγμένα της προηγούμενης Κατηχητικής χρονιάς και παρουσίασαν το πρόγραμμα διδασκαλίας για την νέα περίοδο. Ακολούθησε χρήσιμος και εποικοδομητικός διάλογος. Μετά την ολοκλήρωση των εργασιών της Συνάξεως η φιλοξενούσα ενορία του Αγίου Νικοδήμου, προσέφερε κέρασμα προς όλους τους παρευρισκόμενους.

Ι. Μ. Παροναξίας

Διαβάστε ακόμα