Αρχιεπίσκοπος: “Να ενώσουμε τα χέρια για να αντιμετωπίσουμε τις δυσκολίες”

Παρουσία του Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερωνύμου πραγματοποιήθηκε το πρωί η παράδοση τροφίμων από το Επαγγελματικό Επιμελητήριο Αθηνών, με τη συνδρομή της Ένωσης Επαγγελματιών Ασφαλιστών Ελλάδος, στην Αρχιεπισκοπή για την στήριξη ανθρώπων που αντιμετωπίζουν οικονομικές δυσκολίες.

Η παράδοση πραγματοποιήθηκε στο Πνευματικό Κέντρο του ι. ν. Αγίου Ιωάννη Βουλιαγμένης. Τον Αρχιεπίσκοπο συνόδευε ο Πρωτοσύγκελλος της Αρχιεπισκοπής Αρχιμανδρίτης Συμεών Βολιώτης, ενώ παρέστησαν ο Γενικός Διευθυντής του Φιλοπτώχου Ταμείου της Αρχιεπισκοπής π. Βασίλειος Χαβάτζας, ο Προϊστάμενος του ιερού ναού Αγίου Ιωάννη Αρχιμανδρίτης Ιερώνυμος Νικολόπουλος, η Γενική Διευθύντρια του Κέντρου Στήριξης Οικογένειας της Αρχιεπισκοπής κ. Μαίρη Πίνη, ο πρόεδρος κ. Γιάννης Χατζηθεοδοσίου και μέλη του Επιμελητηρίου, η Αντιδήμαρχος Αθηναίων και Μέλος του Επιμελητηρίου κ. Εύα Κοντοσταθάκου, η Πρόεδρος της Ένωσης Επαγγελματιών Ασφαλιστών Ελλάδος κ. Δήμητρα Λύχρου, κληρικοί και λαϊκοί της περιοχής.

Ο Πρόεδρος του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου δήλωσε ιδιαίτερα ικανοποιημένος για την στήριξη τους στην μέριμνα της Αρχιεπισκοπής και αναφέρθηκε στο τεράστιο, όπως είπε, φιλανθρωπικό και κοινωνικό έργο της Εκκλησίας και δεσμεύτηκε πως το Επιμελητήριο θα συνεχίσει αυτήν την προσπάθεια, διότι «οφείλουμε να κάνουμε το καλύτερο για τους ανθρώπους που υποφέρουν, γιατί αυτοί οι άνθρωποι είναι οι φίλοι, οι συγγενείς, οι πελάτες μας».

Ο Αρχιεπίσκοπος ευχαρίστησε τον Πρόεδρο, αλλά και όλα τα μέλη του Επιμελητηρίου και επεσήμανε ότι η φιλανθρωπική και κοινωνική δράση της Αρχιεπισκοπής και της Εκκλησίας γενικότερα δεν είναι έργο ενός ανθρώπου, αλλά είναι ένα έργο όλων. «Όλοι μαζί προχωρούμε για να ξεπεράσουμε τις δυσκολίες» τόνισε ο Αρχιεπίσκοπος και αναφέρθηκε στην συμβολή του Επιμελητηρίου, που όπως είπε, είναι μία «ένεση αγάπης». Ευχήθηκε, άλλωστε, να υπάρξει γρήγορα ανάκαμψη, ώστε να μην υπάρχουν δυσκολίες και οι χώροι που φιλοξενούν και στηρίζουν σήμερα τους ανθρώπους που έχουν ανάγκη, να μετατραπούν σε χώρους δημιουργικής απασχόλησης. «Είναι η ώρα που καλούμαστε να καταλάβουμε ότι πρέπει να δώσουμε τα χέρια, να γίνουμε αλυσίδα, για να αντιμετωπίσουμε αυτήν την δυσκολία χωρίς μικρότητες, διαιρέσεις και υπονομεύσεις» υπογράμμισε χαρακτηριστικά ο Αρχιεπίσκοπος. Σημείωσε, επίσης, ότι τα δέματα αυτά θα στηρίξουν το έργο της Αρχιεπισκοπής μέσω της Αποστολής και του Κέντρου Στήριξης Οικογένειας.

Φωτο: Χρήστος Μπόνης

ecclesia.gr

 

Διαβάστε ακόμα