Αρχιερατικό Συλλείτουργο στην Παναγία της Κλεισούρας (ΦΩΤΟ – ΒΙΝΤΕΟ)
8 Σεπτεμβρίου 2017 Κοινοποιήστε

Αρχιερατικό Συλλείτουργο στην Παναγία της Κλεισούρας (ΦΩΤΟ – ΒΙΝΤΕΟ)

Με μεγαλοπρέπεια τελέσθηκε η Πανηγυρική Δισαρχιερατική Θεία Λειτουργία, στην Ιερά Μονή Παναγίας Κλεισούρας Καστοριάς, η οποία εορτάζει και πανηγυρίζει το Γενέθλιο της Υπεραγίας Θεοτόκου.

Το πρωί τελέσθηκε ο Όρθρος και στη συνέχεια η Θεία Λειτουργία, προεξάρχοντος του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Αριανζού κ. Βαρθολομαίου και συλλειτουργούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Καστορίας κ. Σεραφείμ.

Τη διακονία του λόγου ανέλαβε ο Καστοριανός Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Αριανζού, ο οποίος αναφέρθηκε στην εορτή του Γενεθλίου της Θεοτόκου, χαρακτηρίζοντάς την ως παγκόσμια χαρά. Παγκόσμια χαρά αφού διά της Παναγίας ήρθε στον κόσμο ο Σωτήρας Χριστός, ανοίγοντας και πάλι το δρόμο προς τον ουρανό. Και σ’ αυτήν την παγκόσμια χαρά πρωτοστάτησαν δύο ταπεινές και ευσεβείς μορφές, οι προπάτορες Ιωακείμ και Άννα, οι οποίοι είχαν εναποθέσει την ελπίδα τους και ολόκληρη τη ζωή τους στο Θεό.

Στο τέλος της Θείας Λειτουργίας ο Σεβασμιώτατος τίμησε τον κ. Βασίλειο Ρούβα, ο οποίος ευεργέτησε ποικιλοτρόπως την Ιερά Μονή Παναγίας Κλεισούρας, από την ημέρα της ιδρύσεώς της έως και σήμερα.

Ι. Μ. Καστορίας

Εκτύπωση

Σχόλια

Δεν υπάρχουν σχόλια ακόμα. You can be first to comment this post!

Write comment