Χειροτονία Διακόνου από τον Μητροπολίτη Διδυμοτείχου (ΦΩΤΟ)
9 Σεπτεμβρίου 2017 Κοινοποιήστε

Χειροτονία Διακόνου από τον Μητροπολίτη Διδυμοτείχου (ΦΩΤΟ)

Στον απόηχο της Θεομητορικής εορτής του Γενεσίου της Θεοτόκου η Ιερά Μητρόπολις Διδυμοτείχου, Ορεστιάδος και Σουφλίου υποδέχθηκε ένα νέο στέλεχος, το οποίο εκλήθη να ενταχθεί στο δυναμικό της τοπικής Εκκλησίας και να διακονήσει ιεραποστολικά την ακριτική περιοχή μας. Ο πτυχιούχος της Θεολογικής Σχολής του Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης Γρηγόριος Λιόλιος την εσπέρα της 8ης  Σεπτεμβρίου ε.ε. εκάρη μοναχός στην Ιερά Μονή Αγίας Σκέπης – Αγίας Παρασκευής Νέας Βύσσας.

Απευθυνόμενος ο Σεβασμιώτατος στον υποψήφιο με αφορμή την εορτή του Γενεσίου της Θεοτόκου σημείωσε ότι «το γεγονός αυτό αναδεικνύει την αλήθεια ότι με λαχτάρα η  ανθρώπινη φύση ετοιμαζόταν για να δοθεί στον άσαρκο Λόγο ώστε με την ενανθρώπηση Του να σώσει τον άνθρωπο, από την αμαρτία, από τον θάνατο και το διαβόλο… Κάθε χριστιανός έχει την ημέρα της βιολογικής γεννήσεώς του και την ημέρα της πνευματικής αναγεννήσεως του που συνδέεται με την ημέρα του Βαπτίσματος, αλλά και για τους μοναχούς με την ημέρα της κουράς τους» και τον κάλεσε  να βιώσει το μυστήριο της αφιερωσής του στο Θεό σαν την κατεξοχήν γενέθλιο ημέρα της ζωής του.

Την πρωΐ της επομένης, Σάββατο 9 Σεπτεμβρίου ε.ε.,  ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ. Δαμασκηνός στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Αγίων Θεοδώρων Ορεστιάδος προέβη στην εις Διάκονο χειροτονία του π. Γρηγορίου στον οποίο προσφωνώντας, με αφορμή την αναγνωσθείσα Ευαγγελική περικοπή , μεταξύ άλλων, τόνισε ότι «η Ιερωσύνη είναι  Σταυρός, θυσία, προσφορά, διακονία και προϋποθέτει ταπεινοφροσύνη, υπακοή και αγάπη προς τον Θεό και τον συνάνθρωπο».

 

Ι. Μ. Διδυμοτείχου

 

Εκτύπωση

Σχόλια

Δεν υπάρχουν σχόλια ακόμα. You can be first to comment this post!

Write comment