Εσπερινός πανηγύρεως της Ι. Μονής Παναγίας Γοργοεπηκόου – Μάνδρας (ΦΩΤΟ)
7 Σεπτεμβρίου 2017 Κοινοποιήστε

Εσπερινός πανηγύρεως της Ι. Μονής Παναγίας Γοργοεπηκόου – Μάνδρας (ΦΩΤΟ)

Στην Ιερά Μονή Παναγίας Γοργοεπηκόου – Μάνδρας μετέβη σήμερα το απόγευμα Πέμπτη 7 Σεπτεμβρίου 2017 ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Μεγάρων κ. ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ για να χοροστατήσει στον Μέγα Πανηγυρικό Εσπερινό της Ιεράς Μονής, πλαισιούμενος από Κληρικούς της Ιεράς μας Μητροπόλεως και χιλιάδων ευλαβών προσκυνητών που προσήλθαν για να προσκυνήσουν το θαυματουργό Εικόνισμα της Παναγίας της Γοργοεπηκόου είτε ευγνωμόνως να ευχαριστήσουν για θαύμα που τους έκαμε, είτε για να παρακαλέσουν και να ζητήσουν την σωστική παρέμβασή Της.

Η Παναγία η Γοργοεπήκοος εορτάζεται από την Εκκλησία την 1η Οκτωβρίου, όμως η μακαριστή Γερόντισσα Χριστονύμφη η και Κτητόρισσα της Ιεράς Μονής με την ευλογημένη αδελφότητά της  θέσπισαν να εορτάζεται η Παναγία την 8η Σεπτεμβρίου ετησίως, εορτή της Γεννήσεως της Υπεραγίας Θεοτόκου, μιας και η εν λόγω Εφέστιος Εικόνα της Ιεράς Μονής στις 8 Σεπτεμβρίου του 1907 έκανε το πρώτο θαύμα (στην οικογένεια που ανήκε τότε το Ιερόν Εικόνισμα). Έτσι αφιέρωσαν και το Καθολικό της Ιεράς Μονής κατά την ημέρα των Εγκαινίων του στην Θεομητορική Εορτή του Γενεσίου της Υπεραγίας Θεοτόκου.

Από τότε μέχρι και σήμερα η Παναγία Μητέρα η Γοργοεπήκοος κάνει καθημερινά θαύματα σε αναρίθμητους συνανθρώπους μας παγκοσμίως, οι οποίοι έρχονται και τα καταθέτουν στην Ιερά Μονή.

Ι. Μ. Μεγάρων

Εκτύπωση

Σχόλια

Δεν υπάρχουν σχόλια ακόμα. You can be first to comment this post!

Write comment