Ευγονίας Παράκλησις και Θυμάτων Μνημόνευσις (ΦΩΤΟ)

Την καθιερωμένη ετήσια επιμνημόσυνη δέηση για τα ανθρώπινα θύματα καταστροφών, που συνέβησαν κατά μήνα Σεπτέμβριο, τέλεσε η εκκλησιαστική κοινότητα της Αγίας Μαρίνης Ηλιουπόλεως.

Το πρωί της Κυριακής 10 Σεπτεμβρίου 2017, τελέστηκε η Θεία Λειτουργία από τον Μητροπολίτη Σουηδίας και πάσης Σκανδιναβίας Κλεόπα.
Πριν την απόλυση εψάλη η επιμνημόσυνη δέηση στην οποία μνημονεύθηκαν οι νεκροί της Μικρασιατικής καταστροφής, της σφαγής του Χορτιάτη, των Σεπτεμβριανών της Κωνσταντινουπόλεως, των δύο φονικών σεισμών της Καλαμάτας και της Πάρνηθας, του ναυαγίου του πλοίου Σαμίνα, των τρομοκρατικών επιθέσεων στους δίδυμους πύργους της Νέας Υόρκης και στο σχολείο του Μπεσλάν της Οσετίας, καθώς και του Πατριάρχου Αλεξανδρείας Πέτρου και των συν αυτώ τελειωθέντων κατά την πτώση του ελικοπτέρου μεταφοράς των στον Άγιο Όρος.
Αμέσως μετά ο πρόεδρος του εκκλησιαστικού Συμβουλίου του ναού Αρχιμανδρίτης Σεραφείμ Δημητρίου, προσκάλεσε τον λαό να συμμετάσχει σε μία ειδική προσευχή για την ενίσχυση και την προστασία των ανθρώπων, ανάμεσα στους οποίους πολλοί Έλληνες, πού βρίσκονται υπό την απειλή του τυφώνα Ίρμα στην Πολιτεία της Φλώριντα των Η.Π.Α.
Στο τέλος ο Μητροπολίτης Κλεόπας ευχαρίστησε τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο για την ευλογία της τέλεσης της Θείας Λειτουργίας και αναφέρθηκε στην μικρότερη όπως χαρακτηριστικά είπε Ευαγγελική περικοπή Κυριακής.
Τόνισε ότι «Σκοπός του Χριστού δεν ήταν να κρίνει, αλλά να σώσει τον κόσμο». Συμπλήρωσε δε πως «Η σωτηρία του ανθρώπου είναι το κύριο μέλημα του Ενανθρωπήσαντος Χριστού και αυτό τον χαρακτήρα έχει η Σταύρωσή Του. Το να κατακρίνουμε και να καταδικάζουμε ανθρώπους, βάζοντάς τους ετικέτες, είναι έργα δικά μας και όχι του Κυρίου που αγαπάει και συγχωρεί χωρίς καμία διάκριση».
Το απόγευμα τελέστηκε παράκληση στις αγίες Μηνοδώρα, Μητροδώρα και Νυμφοδώρα, υπέρ ευγονίας των γυναικών και μνημονεύθηκαν ονόματα άτεκνων ζευγαριών.
Εκ του Ιερού Ναού
Διαβάστε ακόμα