Η εορτή της Τιμίας Ζώνης της Θεοτόκου στο νησί της Νάξου (ΦΩΤΟ)

Την Τετάρτη 30-8-2017 Το απόγευμα ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Παροναξίας κ. Καλλίνικος χοροστάτησε στον πανηγυρικό Εσπερινό στον πανηγυρίζοντα Ιερό Ενοριακό Ναό Παντανάσσης πόλεως Νάξου, όπου εορτάζεται μεγαλοπρεπώς η εορτή της καταθέσεως της Τιμίας Ζώνης της Υπεραγίας Θεοτόκου και ευλόγησε τους προσφερθέντες Άρτους. Τον Θείο Λόγο κήρυξε ο π. Αρσένιος Μελισσιανός. Εν συνεχεία προέστη της Λιτανεύσεως της Ιεράς Εικόνος.

Πρό της Απολύσεως Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης κ. Καλλίνικος θέλησε να τιμήσει τον οικείο Εφημέριο π. Κωνσταντίνο Λιανό για την συμπλήρωση 50ετούς Ιερατικής διακονίας (1967-2017) και του απηύθυνε προσλαλιά αναφερθείς στην σπουδαιότητα αυτής της επετείου, διότι η στιγμή της Χειροτονίας αποτελεί τον μεγαλύτερο σταθμό στην ζωή ενός Ιερέως και τον ευχαρίστησε για όσα προσφέρει στην τοπική μας Εκκλησία όλα αυτά τα χρόνια.  Επίσης με πολύ θερμά λόγια αναφέρθηκε στην Πρεσβυτέρα του π. Κωνσταντίνου, Αδαμαντία την οποία επήνεσσε διότι σεμνά, διακριτικά  και αθόρυβα στέκεται πάντοτε δίπλα του και των στηρίζει όλα αυτά τα χρόνια έχοντα δημιουργήσει μια ωραία οικογένεια με παιδιά και εγγόνια. Τέλος του επέδωσε επιστήθιο Σταυρό συνοδευόμενο από αναμνηστική – τιμητική περγαμηνή.

Συγκινημένος ο π.  Κωνσταντίνος ευχαρίστησε τον Σεβασμιώτατο για την τιμή που του έκανε αλλά και την αγάπη που πάντοτε επιδεικνύει στον ίδιο και την οικογένειά του.

Την Πέμπτη 31-8-2017 χοροστάτησε στον Όρθρο ευλόγησε τους προσφερθέντες Άρτους και προεξήρχε της Θείας Λειτουργίας στον πανηγυρίζοντα ως άνω Ιερό Ενοριακό Ναό Παντανάσσης πόλεως Νάξου. Κατά την διάρκεια του Κοινωνικού την διακονία του κηρύγματος είχε ο παρεπιδημών στην Νάξο Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης π. Σωτήριος Κοσμόπουλος Πρωτοσύγκελλος της Ιεράς Μητροπόλεως Σάμου και Ικαρίας.

Ι. Μ. Παροναξίας

Διαβάστε ακόμα