Η εορτή της Υψώσεως του Τιμίου Σταυρού στη Σίκινο (ΦΩΤΟ)

Στον Μητροπολιτικό Ναό της Υψώσεως του Τιμίου Σταυρού Σικίνου ιερούργησε σήμερα ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β΄ , με τη συμμετοχή των Εφημερίων του νησιού και τη συευχητική παρουσία του Δημάρχου Σικίνου, Δημοτικών Συμβούλων,της Υπευθύνου της Ιεράς Μονής Ζωοδόχου Πηγής, Μοναχής Μυροφόρας, εκπαιδευτικών και μαθητών όλων των σχολείων της Σικίνου, Σικινίων πιστών και παρεπιδημούντων παραθεριστών.

Στην ομιλία του, ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β΄ αναφέρθηκε στο ιστορικό γεγονός της Υψώσεως του Τιμίου Σταυρού, στη θεολογική διάσταση της σημερινής εορτής και στο πώς ο τίμιος Σταυρός αποτελεί σημείο αναφοράς της ζωής κάθε Χριστιανού, ως σημείο δόξης, δυνάμεως, τροφοδότιδα πηγή ελπίδας και σωστηρίας και ως πνευματικός δίαυλος, διά του οποίου ο άνθρωπος επανήλθε σε κοινωνία αγάπης με το Θεό Πατέρα.

Συνεχάρη, επίσης, τους εκπαιδευτικούς για το έργο τους και ευχήθηκε στους μαθητές για τη νέα σχολική χρονιά, ειπών, μεταξύ άλλων ” ….μείνατε λίγα παιδιά πλέον στα Σχολεία της Σικίνου! Ανακαλώ στη μνήμη μου μερικά χρόνια πίσω, όταν το ιστορικό Δημοτικό Σχολείο έσφυζε από παιδιά… Ήταν οι γονείς σας και παλαιότερα οι πρόγονοί σας… Μπορεί σήμερα να είστε λίγα παιδιά, έχετε, όμως τη μεγάλη ευθύνη να κρατήσετε ανοιχτές τις πόρτες της Εκπαίδευσης στη Σίκινο, σαν καλοί σκυταλοδρόμοι, και να κρατήσετε ζωντανή την παράδοση της Ελληνικής Παιδείας στη μικρή αυτη γωνιά του Αιγαίου….”

Τέλος, διένειμε υλικό εκπαιδευτικού περιεχομένου και δώρα στους μαθητές και τους Διευθυντές των Σχολείων.

Αμέσως μετά, ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β΄ αναχώρησε για την Ίος και εκείθεν προς Μύκονο.

I. M. Σύρου

Διαβάστε ακόμα