Η Εορτή του Αγίου Ιωάννου του Θεολόγου στις Φυτείες Ξηρομέρου (ΦΩΤΟ)

Με ιδιαίτερη λαμπρότητα και με τη συμμετοχή πλήθους πιστών πανηγύρισε και φέτος ο Ιερός Ναός Αγίου Ιωάννου του Θεολόγου στις Φυτείες Ξηρομέρου.
Σήμερα το πρωί, ανήμερα της εορτής της Μεταστάσεως του Αγίου Ιωάννου του Θεολόγου, τελέσθηκε η ακολουθία του Όρθρου και στην συνέχεια η Πανηγυρική Αρχιερατική Θεία Λειτουργία ιερουργούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Αιτωλίας και Ακαρνανίας κ.Κοσμά.
Στο κήρυγμά του ο Σεβασμιώτατος  μεταξύ των άλλων είπε  ότι ο Άγιος Ευαγγελιστής Ιωάννης σήμερα που ο κόσμος,  με την έννοια της αποστασίας, κυκλώνει και επηρεάζει την ζωή μας, μας καλεί να μην αγαπήσουμε τον κόσμο αυτόν, αλλά τον Κύριό μας Ιησού Χριστό και να κάνουμε υπακοή στο θέλημά του. Μόνο έτσι θα μείνουμε όρθιοι και σαν άνθρωποι ευτυχισμένοι και σαν ορθόδοξοι χριστιανοί…
Στο τέλος της Θείας Λειτουργίας ο Σεβασμιώτατος απένημε το οφίκιο του οικονόμου στον εφημέριο του Ιερού Ναού π. Γεώργιο Φλώρο,φιλόλογο, ενώ τίμησε τον δεξιό ιεροψάλτη κ.Βασίλειο Μακρυπίδη για την υπερπεντηκονταετή προσφορά του στον Ιερό Ναό.
Μετά το πέρας της θείας Λειτουργίας ακολούθησε η Λιτάνευση της Ιεράς Εικόνας του Αγίου Ιωάννου του Θεολόγου.
Αχελώος Τηλεώραση
Διαβάστε ακόμα