Η εορτή του Αγίου και Δικαίου Συμεών Βερχοτουρίου στην Ρωσία (ΦΩΤΟ)

Κατά το διήμερο 24 και 25 Σεπτεμβρίου εορτάστηκε η μνήμη του Αγίου και Δικαίου Συμεών Βερχοτουρίου στην Ιερά Μονή Αγίου Νικολάου της Ιεράς Μητροπόλεως Αικατερίνμπουργκ και Βερχοτουρίου της Ρωσίας.

Την Κυριακή 24 Σεπτεμβρίου το απόγευμα τελέστηκε ο Εσπερινός και ο Όρθρος της εορτής όπου έλαβαν μέρος οι Σεβασμιώτατοι Μητροπολίτες Αικατερίνμπουργκ και Βερχοτουρίου κ. Κύριλλος, Βεροίας, Ναούσης και Καμπανίας κ.Παντελεήμων, ο Σεβ.Μητροπολίτης κ.Ιωσήφ απο την Εκκλησία της Πολωνίας και οι Θεοφιλέστατοι Επίσκοποι κ. Ιννοκέντιος και κ.Μεθόδιος .

Την Δευτέρα 25 Σεπτεμβρίου το πρωί τελέστηκε λαμπρό αρχιερατικό συλλείτουργο στο οποίο προεξήρχε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Αικατερίνμπουργκ και Βερχοτουρίου κ. Κύριλλος, ενώ έλαβαν μέρος ο Σεβ.Μητροπολίτης Βεροίας, Ναούσης και Καμπανίας κ.Παντελεήμων, ο Σεβ.Μητροπολίτης κ.Ιωσήφ απο την Εκκλησία της Πολωνίας και οι Θεοφιλέστατοι Επίσκοποι κ. Ιννοκέντιος και κ.Μεθόδιος.

Στην συνέχεια ακολούθησε Ιερά Λιτανεία. Στο τέλος ο Σεβ.Μητροπολίτης κ.Κύριλλος δώρισε στον Σεβ.Μητροπολίτη Βεροίας κ.Παντελεήμων μία εικόνα του Αγίου και Δικαίου Συμεών Βερχοτουρίου, με την σειρά του ο Σεβασμιώτατος κ.Παντελεήμων δώρισε στην Ιερά Μονή μία εικόνα του Αγίου Δημητρίου με την ευκαιρία της μεταφοράς των ιερών λειψάνων του Αγίου Μεγαλομάρτυρος Δημητρίου του Μυροβλύτη από την Ιερά Μητρόπολη Βεροίας στο Αικατερίνμπουργκ.

ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΙΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

 

Ι. Μ. Βεροίας

Διαβάστε ακόμα