Μεσσηνίας: “Ελευθερία δεν είναι η καταπάτηση της ελευθερίας του άλλου”

Στον Ιερό Ναό Αγ.  Ιωάννου Προδρόμου στην Άνθεια Μεσσηνίας,  λειτούργησε σήμερα ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Μεσσηνίας κ.  Χρυσόστομος με την ευκαιρία της εορτής της Συλλήψεως του Προφήτου Προδρόμου και Βαπτιστού Ιωάννου.

Στο κήρυγμα του ο Σεβασμιώτατος επικεντρώθηκε στην υποταγή των γονέων του Προδρόμου,  Ζαχαρίου και Ελισάβετ,  οι οποίοι προέταξαν το θέλημα του Θεού έναντι οποιουδήποτε προσωπικού τους θελήματος ή συμφέροντος.  Όπως ανέφερε ο Σεβασμιώτατος “Οι γονείς του Προδρόμου υπετάχθησαν στο θέλημα του Θεού και μέσα από την υποταγή τους αυτή απέκτησαν την πραγματική ελευθερία,  έτσι όπως την προβάλλει ο Ευαγγελικός Λόγος,  κι όχι όπως την εκφράζει η λανθασμένη σημερινή αντίληψη των ανθρώπων,  οι οποία αποτελεί μια ψευδαίσθηση ελευθερίας”.  Σε άλλο σημείο τόνισε ότι “Οι ισχυροί των εποχών έναντι της ελευθερίας του λαού τους, καταπάτησαν το δικαίωμα της ελευθερίας άλλων λαών οδηγώντας τους σε πολέμους”.

Τελειώνοντας ο Σεβασμιώτατος ευχήθηκε στον άγοντα τα ονομαστήρια του Εφημέριο της Ενορίας Άνθειας π. Ιωάννη Αναγνωστόπουλο έτη πολλά και ευφρόσυνα και προέβη στην προχείριση του π. Βασιλείου Μαλαπάνη εφημερίου Αμφείας σε Οικονόμο.

Ι. Μ. Μεσσηνίας

Διαβάστε ακόμα