Ο Αρχιεπίσκοπος στον ιστορικό ναό της Παναγίας Σκριπούς Ορχομενού (ΦΩΤΟ)

Παρουσία του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμου, πραγματοποιήθηκε, με αθρόα προσέλευση κοινού, η συναυλία με τη Νεκταρία Καραντζή, την Κυριακή 10 Σεπτεμβρίου, στον ιστορικό ναό της Παναγίας Σκριπούς στον Ορχομενό, με την οποία κορυφώθηκαν οι εκδηλώσεις μνήμης της διάσωσης του Ορχομενού από τα γερμανικά στρατεύματα το 1943, με θαυματουργική παρέμβαση της Θεοτόκου.

Μεταξύ άλλων, τίμησαν με την παρουσία τους τη συναυλία ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Θηβών και Λεβαδείας κ. Γεώργιος, ο θεματικός Αντιπεριφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας κ. Γιάννης Ταγκαλέγκας, ο διεθνούς φήμης πιανίστας, συνθέτης, μαέστρος και καλλιτεχνικός διευθυντής της Μητροπολιτικής Συμφωνικής Ορχήστρας Αθηνών, που τελεί υπό την αιγίδα του Αρχιεπισκόπου, κ. Βασίλειος Τσαμπρόπουλος, οι Αντιδήμαρχοι Ορχομενού κ. Κική Καραβαγγέλη, κ. Γιάννης Νταβαλούμης και κ. Γρηγόρης Γαλάνης, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Λάμπρος Ρόδης και πολλοί ακόμα εκπρόσωποι του Δήμου και των τοπικών Συλλόγων.

Τη συναυλία διοργάνωσαν ο Ιερός Ναός Παναγίας Σκριπούς και οι Σύλλογοι Οικολόγων και Φυσιολατρών Ορχομενού, με συντονισμό του κ. Θεόδωρου Απογένη. Συμμετείχαν επίσης η πολυφωνική χορωδία του Μητροπολιτικού Ωδείου Λιβαδειάς και τμήμα παραδοσιακών χορών του Ορχομενού.

Ο εφημέριος του Ιερού Ναού της Παναγίας της Σκριπούς π. Χαράλαμπος Χατζηχαραλάμπους, στον εναρκτήριο λόγο του αναφέρθηκε με ιδιαίτερη συγκίνηση στην παρουσία του Αρχιεπισκόπου, αναπολώντας τις στιγμές της χειροτονίας του από τον ίδιο, εκφράζοντας παράλληλα την ευγνωμοσύνη του για το δώρο που του προσέφερε να υπηρετήσει ως εφημέριος στο βυζαντινό ναό της Παναγίας Σκριπούς, ενός από τα πιο σημαντικά θρησκευτικά μνημεία της Ελλάδας, που χρονολογείται από τον 9ο αι. Η αναγνωρισμένη ανά τον ορθόδοξο κόσμο υμνωδός και ερμηνεύτρια της παραδοσιακής μουσικής κ. Νεκταρία Καραντζή ταξίδεψε το κοινό σε αρχέγονα βυζαντινά μέλη της παράδοσης, ενώ δεν παρέλειψε να αναφερθεί στην  πολύχρονη και γνωστή ανά την Ελλάδα προσφορά του Μακαριωτάτου στη Μητρόπολη Θηβών και Λεβαδείας, ευχαριστώντας τον θερμά, εκ μέρους όλων, τόσο για την τιμητική παρουσία του στη συναυλία όσο και για το σημαντικό πνευματικό και κοινωνικό έργο που επιτελεί από τη θέση του προκαθήμενου της Ορθόδοξης Ελλαδικής Εκκλησίας.

Διαβάστε ακόμα