Ο Μητροπολίτης Παραμυθίας διαψεύδει τις φήμες για παραίτησή του

Ανακοινώνεται ότι ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Παραμυθίας, Φιλιατών, Γηρομερίου και Πάργας κ.κ. Τίτος απέστειλε την 21η Αυγούστου 2017 εξώδικη δήλωση στην εταιρεία «Δημοκρατικός Τύπος Α.Ε», ως ιδιοκτήτρια της εφημερίδας με τον τίτλο «Ορθόδοξη Αλήθεια», με την οποία, σύμφωνα με το Νόμο, την κάλεσε να ανακαλέσει το επιλήψιμο και αναληθές δημοσίευμα της 2αςΑυγούστου 2017, κατά το οποίο:

1) Φέρεται ο Σεβασμιώτατος να παραδίδει την διοίκηση της Μητροπόλεως «λόγω κοπώσεως».

2) «Επίκεινται εκλογές στην Μητρόπολη Παραμυθίας τον Οκτώβριο».

3) «Μητροπολίτες παζαρεύουν» την εκλογή νέου Μητροπολίτη, μεταξύ άλλων, και στην Μητρόπολη Παραμυθίας.

Όπως δήλωσε ο Σεβασμιώτατος με την άνω εξώδικη δήλωσή του όλα τα παρατιθέμενα στο δημοσίευμα πραγματικά περιστατικά είναι αναληθή.  Ουδέποτε ο Σεβασμιώτατος δήλωσε ότι είναι «κουρασμένος» ή ότι προτίθεται να παραδώσει τη διοίκηση και βεβαίως δεν προτίθεται να παραιτηθεί.

Αν ο συντάκτης του δημοσιεύματος  πράγματι ενδιαφερόταν για την αλήθεια και την διαπίστωση της ικανότητας άσκησης των καθηκόντων του Σεβασμιωτάτου δεν είχε παρά να πληκτρολογήσει την ηλεκτρονική διεύθυνση της ιστοσελίδας της Ιεράς Μητροπόλεως Παραμυθίας και να διαπιστώσει ιδίοις όμμασιν όλες τις δραστηριότητες του Μητροπολίτη.

Είναι προφανώς αναληθές ότι «Μητροπολίτες παζαρεύουν» την εκλογή νέου Μητροπολίτη και στην Μητρόπολη Παραμυθίας, αφού η εκλογή Μητροπολίτη πραγματοποιείται από την Ιεραρχία της Εκκλησίας της Ελλάδος, που είναι η μόνη Αρμόδια. Μάλιστα τα «παζαρέματα» απάδουν προς τα καθήκοντα και τις αρμοδιότητες ενός Αρχιερέα, ο ισχυρισμός δε αυτός προσβάλλει και την Ιεραρχία, αφού της αποδίδονται κατά το δημοσίευμα «παζαρέματα» για την παραίτηση ενός Αρχιερέα και την εκλογή νέου Μητροπολίτη Παραμυθίας.

 

Εκ της Ι. Μητροπόλεως

Διαβάστε ακόμα