Πανηγυρικός Εσπερινός στον Ι. Ναό Αγ. Λεοντίου Μονεμβασίας (ΦΩΤΟ)

Μονεμβασία – Επαμεινώνδας Μανδρώνης

Με λαμπρότητα τελέσθηκε απόψε ο Πανηγυρικός Εσπερινός αναμνήσεως των εγκαινίων του Ιερού Ναού Αγίου Λεοντίου Μονεμβασίας.

Στην ακολουθία προέστη ο Πανοσιολ. Αρχιμ. Γεράσιμος Πετρολέκας, Αρχιερατικός Επίτροπος Μολάων, με τη συμμετοχή ιερέων της περιοχής.

Το θείο λόγο κήρυξε ο καθηγητής κ. Αντώνιος Κουτεντάκης, ο οποίος αναφέρθηκε στο βίο του Αγίου Λεοντίου, παρομοιάζοντας τη ζωή του με αυτή του λιονταριού, στη δυναμική και στην αυτοθυσία.

Με το πέρας της ακολουθίας πραγματοποιήθηκε πάνδημη λιτάνευση της ιεράς εικόνος του Αγίου, καθώς και ιερό λείψανο αυτού.

Πλήθος πιστών από την γραφική κωμόπολη και την γύρω περιοχή προσήλθε προκειμένου να συμμετάσχει στον εσπερινό και την ιερά λιτανεία.

Το παρόν έδωσαν εκπρόσωποι των τοπικών αρχών και φορέων της περιοχής.

Τέλος, ο εφημέριος του Ιερού Ναού και Αρχιερατικός Επίτροπος Μονεμβασίας Πρωτοπρεσβύτερος Κωνσταντίνος Κρυπωτός ευχαρίστησε τους ιερείς, τις τοπικές αρχές, καθώς και τους πιστούς για την παρουσία τους στις λατρευτικές εκδηλώσεις.

Ο εορτασμός αναμνήσεως των εγκαινίων θα κορυφωθεί αύριο με την τέλεση της Πανηγυρικής Θείας Λειτουργίας από τον Σεβ. Μητροπολίτη Μονεμβασίας και Σπάρτης κ. Ευστάθιο.

ARXON.GR

 

Διαβάστε ακόμα