Πανηγύρισε ο Ιερός Ναός Αγίας Σοφίας Πειραιώς (ΦΩΤΟ)

Χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Πειραιώς κ.Σεραφείμ εορτάστηκε και πανηγυρίστηκε μεγαλοπρεπώς η μνήμη της Αγίας Μεγαλομάρτυρος Σοφίας και των τριών  θυγατέρων της Πίστεως, Ελπίδος και Αγάπης στον ομώνυμο Ιερό Ναό Πειραιώς. 
 
Χθες Σάββατο 16 Σεπτεμβρίου 2017 Τελέστηκε Μέγας Πανηγυρικός Αρχιερατικός Εσπερινός και στη συνέχεια πραγματοποιήθηκε η Λιτάνευση της Ιεράς Εικόνος την οποία πλαισίωναν η μπάντα του λιμενικού σώματος και του Δήμου Πειραιώς, νέοι και νέες των Κατηχητικών Σχολείων και των Νεανικών Συντροφιών και Δραστηριοτήτων της Ενορίας μας, αντιπροσωπείες από τα Δημοτικά, Γυμνάσια και  Λύκεια της περιοχής μας, αντιπροσωπεία από τον Ελληνικό Ερυθρό Σταυρό, καθώς επίσης και πλήθος ιερέων και πιστών. 
 
Μας τίμησαν με την παρουσία τους: Οι Βουλευτές Κωνσταντίνος Κατσαφάδος και Νικόλαος Κούζιλος, ο Δήμαρχος Πειραιώς Ιωάννης Μώραλης, ο Διοικητής της ΑΣΔΕΝ Αντιστράτηγος Νικόλαος Μανωλάκος, οι πρώην Βουλευτές Παναγιώτης Μελάς και Δημήτρης Καρύδης, ο πρώην Περιφερειάρχης Σπύρος Σπυρίδωνας, Αντιδήμαρχοι, Δημοτικοί και Κοινοτικοί Σύμβουλοι.
 
Σήμερα Κυριακή 17 Σεπτεμβρίου 2017 Τελέστηκε Αρχιερατική Θεία Λειτουργία. 
 
Κατά το κήρυγμά του ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Πειραιώς κ.Σεραφείμ, τόσο την παραμονή της εορτής όσο και ανήμερα, αναφέρθηκε στον βίο της Αγίας Σοφίας και των τριών μικρών τέκνων της, υπογραμμίζοντας τη σημασία και τη σπουδαιότητα που θα πρέπει να δείχνουμε στην ανατροφή των παιδιών μας.
 
Αναφερόμενος ιδιαίτερα στην Ευαγγελική περικοπή «Τί ὠφελήσει ἄνθρωπον ἐὰν κερδήσῃ τὸν κόσμον ὅλον, καὶ ζημιωθῇ τὴν ψυχήν αὐτοῦ;» υπογράμμισε με έμφαση ότι τον λόγο αυτό του Κυρίου έκαναν πράξη οι Μάρτυρες και οι Άγιοι της Εκκλησίας μας, μιλώντας ιδιαιτέρως για την Αγία Σοφία η οποία όχι μόνο δεν λύγισε βλέποντας τις τρεις κόρες της να οδηγούνται στο μαρτύριο και τα βασανιστήρια, αλλά τις ενθάρρυνε και τις ενίσχυε.
Οι Λατρευτικές Εκδηλώσεις ολοκληρώθηκαν σήμερα το απόγευμα με την τέλεση Μεθέορτου Εσπερινού και Παρακλητικού Κανόνος προς τος Αγίες Σοφία, Πίστη, Ελπίδα και Αγάπη.
Ι. Μ. Πειραιώς
Διαβάστε ακόμα