Παρουσίαση μελέτης αναστηλώσεως του Ι. Ν. Παναγίας Πραστού στην Κυνουρία

Πραγματοποιήθηκε χθες το απόγευμα στον Πραστό,η παρουσίαση της μελέτης αποκατάστασης της Μητροπόλεως Πραστού, η οποία πυρπολήθηκε από τον Ιμπραήμ το 1826 ,πριν από ακριβώς 191 χρόνια! Ένα ιστορικό μνημείο για την περιοχή,που θα έχουμε την χαρά να το δούμε ανακατασκευασμένο, περίπου σε δύο χρόνια.

Την εκδήλωση άνοιξε ο πρόεδρος του Πραστού κ.Π.Προβατάρης, ο οποίος κάλεσε τον Περιφερειάρχη κ.Π.Τατούλη να απευθύνει χαιρετισμό. Εκείνος με την σειρά του,αναφέρθηκε στο «Τάμα των Πραστιωτών» να δουν την Μητρόπολή τους ξανά σε λειτουργεία…Στην συνέχεια αναφέρθηκε στο μεράκι , το πάθος και την υπευθυνότητα της υπεύθυνης αρχαιοτήτων Αρκαδίας κ.Καραπαναγιώτη,η οποία κάνει μεγάλη προσπάθεια με την υπηρεσία της ,για να αναδείξει το πολιτισμικό απόθεμα της Κυνουρίας αλλά και όλης της Αρκαδίας, που είναι μεγάλο! Στην συνέχεια αναφέρθηκε στον μηχανικό,αρχιτέκτονα και μελετητή του Πραστού κ.Μπουντούρη για την εξαιρετική δουλειά που έχει κάνει και σε όλους τους υπηρεσιακούς παράγοντες που βοήθησαν στην ολοκλήρωση της μελέτης και κάλεσε την κ.Καραπαναγιώτη να κάνει την παρουσίαση.

Η κ.Καραπαναγίωτη μετά από ένα σύντομο χαιρετισμό,έκανε μια ιστορική αναδρομή του Πραστού και της Μητροπόλεως και στην συνέχεια,παρουσίασε όλα τα στάδια της μελέτης και τις παρεμβάσεις που θα γίνουν.

Στην συνέχεια ο πατέρας Κύριλλος ευχαρίστησε τα Μέλη του συλλόγου του Πραστού «Καπετάν Γιωργάκης,» για την μεγάλη βοήθεια και την στήριξη που έχει και τον Περιφερειάρχη κ.π.Τατούλη, που με τις ενέργειές του ,η περιφέρεια θα χρηματοδοτήσει το έργο.

Στην παρουσίαση   παρευρέθηκαν,ο Περιφερειάρχης κ.Π.Τατούλης,ο αντιπεριφερειάρχης κ.Β.Γιαννακούρας ,ο δήμαρχος κ.Π.Μαντάς,οι αντιδήμαρχοι κ.κ Γκαύρος και Σαβούρδος,οι π/σ κ.κ Γ.Μπακούρης και Κατσίρης  ο πρόεδρος  της τ/κ Πραστού κ.Προβατάρης,η πρόεδρος της τ/κ  Αγ.Ανδρέα κ,Μπακάλη ,δημοτικοί σύμβουλοι,ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης κ.Γ.Καμπύλης και δημοτικοί σύμβουλοι της παράταξης,ο πρώην δήμαρχος κ.Σ.Δαλιάνης,αρκετοί κάτοικοι του χωριού και της περιοχής και ιεροί πατέρες της εκκλησίας μας, οι οποίοι χοροστάτησαν, στην πανηγυρική θεία λειτουργία που ακολούθησε για τους Άγιους Ταξιάρχες.Μετά το πέρας της εκκλησίας, ακολούθησε το καθιερωμένο πανηγύρι στο χωριό…

astros-kynourianews.gr

Διαβάστε ακόμα