Πράξη αγάπης και προσφοράς από τον Ι. Ναό Αγ. Σπυρίδωνος Πύργου (ΦΩΤΟ)

Μία ακόμη απόδειξη έμπρακτης αγάπης, αλληλεγγύης και αλτρουϊσμού προς τους ασθενείς συνανθρώπους μας, από τους εθελοντές αιμοδότες  του Ιερού Ναού Αγίου Αγίου Σπυρίδωνος Πύργου, ήταν η έκτακτη εθελοντική αιμοδοσία, που πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 10 Σεπτεμβρίου 2017, με τις ευχές του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου μας κ.κ. Γερμανού και η οποία είναι αντίδοτο στις «πολλαπλές κρίσεις» της εποχής μας, ενώ παράλληλα αποτελεί μία όαση στους σημερινούς δύσκολους και απαράκλητους καιρούς μας.
Παλαιοί και νέοι εθελοντές αιμοδότες μέλη της Ενοριακής Τράπεζα Αίματος, οι οποίοι  είναι τα  «διαμάντια του ανθρωπισμού και του εθελοντισμού», καθώς επίσης και μέλη του Ορειβατικού Συλλόγου Πύργου,  ζώντας μέσα σε ένα κόσμο, ο οποίος έχει χάσει την πνευματική του ταυτότητα λόγω της πνευματικής, ηθικής αλλά και οικονομικής κρίσης, προσήλθαν για μία ακόμη φορά ανταποκρινόμενοι ευγενικά στο έκτακτο κάλεσμα του Εφημερίου του Ιερού Ναού π. Νικολάου Κατσηδήμα, κάτι που αποτελεί κίνηση ελπίδας και εθελοντισμού, προκειμένου να δώσουν ζωή με το αίμα τους, από χέρι σε χέρι, το οποίο βέβαια δεν κοστίζει τίποτα δεν μπορεί όμως και να αγοραστεί, ενώ παράλληλα έδωσαν ένα μήνυμα βίωσης των μεγάλων ηθικών αξιών και Χριστιανικών αρετών, που πηγάζουν από την Σταυρική θυσία του πρώτου και αιώνιου εθελοντή αιμοδότη Κυρίου Ημών Ιησού Χριστού, ο οποίος έδωσε τη ζωή Του, υπέρ της του κόσμου ζωής και σωτηρίας, λυτρώνοντας έτσι  το ανθρώπινο γένος και ανακαινίζοντας «σύμπασα την Κτίση».
Η  Θεάρεστη αυτή προσφορά έγινε στο Ενοριακό μας Κέντρο, όπως πάντα μετά την Αναστάσιμη Θεία Λειτουργία, απλά και πηγαία χωρίς αίσθηση υπεροχής από τους εθελοντές αιμοδότες και τους διοργανωτές, δίνοντας δέκα λεπτά από τον χρόνο τους και συγκεντρώνοντας  πολύτιμες μονάδες αίματος-σταγόνες ζωής. Ήταν μία ακόμη  πρωτοβουλία του Εκκλησιαστικού Συμβουλίου, η οποία έχει γίνει θεσμός από 1994 μέχρι σήμερα και έχει σκοπό  να εκφράσει  την αγάπη στον πλησίον, τον συνάνθρωπο, τον ασθενή και εμπερίστατο «εν Χριστώ αδελφό μας».
Την αιμοληψία πραγματοποίησε κινητό κλιμάκιο του Σταθμού Αιμοδοσίας του Γενικού Νοσοκομείου Πύργου, υπό την ιατρική καθοδήγηση της κ. Κωνσταντίνας Παννέτα, Διευθύντριας του Σταθμού αιμοδοσίας, βοηθούμενη από τις Νοσηλεύτριες  Λίτσα Παπαδοπούλου και  Ράνια Μπαρλαμά.
Εκ του Ι. Ναού
Διαβάστε ακόμα