Αγιασμός στο Ίδρυμα Κ.Α.Α.Π. Βούλας για τη νέα Κατηχητική χρονιά (ΦΩΤΟ)

Με την Ακολουθία του Αγιασμού, όπως κάθε χρόνο ξεκίνησε τη Παρασκευή 13 Οκτωβρίου 2017, επισήμως η Κατηχητική Σύναξη του Ιδρύματος Κ.Α.Α.Π. (πρώην ΠΙΚΠΑ) Βούλας, για το νέο εκκλησιαστικό έτος 2017-2018.

Τον Αγιασμό τέλεσε, ο υπεύθυνος Ιερέας του Ιδρύματος Πρωτοπρεσβύτερος π. Αντώνιος Χρήστου, ο οποίος μετά το τέλος της Ακολουθίας, έκανε μία σύντομη εισαγωγική ομιλία για τον σκοπό της Κατηχητικής Συνάξεως που είναι η πορεία του Αγιασμού του ανθρώπου μέσω της ομαλής ένταξής μας και συνειδητής πίστη μας στην Ορθόδοξη Εκκλησία του Χριστού.

Στη συνέχεια, όσο ο π. Αντώνιος πήγε και άγιασε όλους τους θαλάμους και ασπάστηκαν τον Σταυρό τα παιδιά που δεν μπόρεσαν να είναι στην αίθουσα, οι υπόλοιπη Κατηχητές παρουσίασαν ένα μικρό θεατρικό σκετσάκι με θέμα την εξομολόγηση, και στη συνέχεια μέσω υπολογιστή αναφερθήκαμε στην γνωστή διήγηση του προφήτου Ιωνά και τονίσαμε εκτός από την μετάνοια των κατοίκων της Νινευή, την βαθειά προτύπωση που έχει για την Ανάσταση Του Κυρίου μας.

Στο τέλος της συνάντησης , δόθηκε πλούσιο κέρασμα και ανανεώσαμε το ραντεβού μας για την επόμενη Παρασκευή 19 Οκτωβρίου 2017.

Ι. Μ. Γλυφάδας

Διαβάστε ακόμα