Ανασυστάθηκε το παράρτημα της Σχολής Βυζ. Μουσικής στην Αγιά (ΦΩΤΟ)

Μετά από πολλά χρόνια αναστολής της λειτουργίας του, ανασυστήθηκε φέτος, με την ευλογία του Σεβ. Ποιμενάρχου Δημητριάδος κ. Ιγνατίου, το Παράρτημα της Σχολής Βυζ. Μουσικής της Ιεράς Μητροπόλεως Δημητριάδος στην Αγιά.

Την Κυριακή 15/10 ο Δ/ντής της Σχολής Αρχιμ. Επιφάνιος Οικονόμου, τέλεσε τον Αγιασμό της επαναλειτουργίας του Παραρτήματος, παρουσία του Αρχιερατικού Επιτρόπου Αγιάς, Αρχιμ. Νεκταρίου Δρόσου, Κληρικών της επαρχίας, και των είκοσι πρώτων μαθητών, στο Πν. Κέντρο του Ιερού Ναού Αγίου Αντωνίου Αγιάς.

Ο π. Επιφάνιος επεσήμανε την σημασία που δίδει η Τοπική μας Εκκλησία στην επαναλειτουργία του Παραρτήματος, το οποίο είναι ζωτικής σημασίας για την συνέχιση της Ιεροψαλτικής Παράδοσης της επαρχίας Αγιάς, με την παραγωγή νέων Ιεροψαλτών, που μελλοντικά θα στελεχώσουν τα ιερά αναλόγια των ενοριών της περιοχής. Έκανε ειδική αναφορά στο έργο που επιτέλεσε, επί σειρά ετών, κατά το παρελθόν, στο εν λόγω Παράρτημα, ο αείμνηστος Λαμπαδάριος του Μητροπολιτικού Ιερού Ναού Αγίου Νικολάου Βόλου και καθηγητής Βυζ. Μουσικής Κυριάκος Αργυρόπουλος και παρουσίασε τον νέο καθηγητή του Παραρτήματος κ. Γεώργιο Λεμονόπουλο, Πρωτοψάλτη του Ι. Ναού Αγίας Σοφίας Λαρίσης. Μετέφερε, τέλος, τις πατρικές ευχές του Σεβ. Μητροπολίτου Δημητριάδος κ. Ιγνατίου και ευχήθηκε να είναι στερεωμένη η Σχολή και καλή χρονιά στους μαθητές.

Ι. Μ. Δημητριάδος

Διαβάστε ακόμα