Αρχιεπίσκοπος: “Ας γίνει το Ναυαρίνο παράδειγμα για τα σύγχρονα προβλήματα” (ΦΩΤΟ)

Του Επαμεινώνδα Μανδρώνη

Με την αναπαράσταση της Ναυμαχίας του Ναυαρίνου στο λιμάνι της Πύλου περατώθηκαν οι εκδηλώσεις εορτασμού ης 190ης Επετείου της Ναυμαχίας.

Την εκδήλωση παρακολούθησαν από ειδική εξέδρα ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος, συνοδευόμενος από τους Μητροπολίτες Θηβών και Λεβαδείας Γεώργιο, Ιλίου, Αχαρνών και Πετρουπόλεως Αθηναγόρα, Μαρωνείας και Κομοτηνής Παντελεήμονα, Σταγών και Μετεώρων Θεόκλητο, Μεσσηνίας Χρυσόστομο, ο Υφυπουργός Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης Α. Πετρόπουλος, η Αντιπεριφερειάρχης Μεσσηνίας Ελ. Αλειφέρη, ο Δήμαρχος Πύλου – Νέστορος Δ. Καφαντάρης, ο Αρχηγός Στόλου Αντιναύαρχος Ι. Παυλόπουλος, Αξιωματούχοι ξένων Ενόπλων Δυνάμεων κ. α.

Πλήθος κόσμου κατέκλυσε το λιμάνι προκειμένου να παρακολουθήσει το φαντασμαγορικό θέαμα της αναπαράστασης.

Αμέσως μετά την εκδήλωση ο Αρχιεπίσκοπος μιλώντας στους δημοσιογράφους την χαρακτήρισε επιτυχημένη και ευχαρίστησε τον Δήμαρχο, το Δημοτικό Συμβούλιο, αλλά και όσους συνετέλεσαν, ώστε να πραγματοποιηθεί αυτό το θέαμα. «Ήταν ένα όμορφο θέαμα με ένα σπουδαίο μήνυμα» τόνισε ο Αρχιεπίσκοπος διευκρινίζοντας ότι «όταν θέλουν οι ειρηνευτικές δυνάμεις, κάθε εποχής, να επιτελέσουν το έργο τους με ζωντάνια, ελπίδα και προσπάθεια τότε έχουμε επιτυχίες. Ας γίνει το Ναβαρίνο ένα παράδειγμα και ένα μάθημα για τα σύγχρονα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε».

Διαβάστε ακόμα