Αρχιερατικός Εσπερινός Συνάξεως Παναγίας «Βουρλιωτίσσης» στη Ν. Φιλαδέλφεια

Η Ιερά Μητρόπολη Νέας Ιωνίας και Φιλαδελφείας τιμά και πανηγυρίζει τη Σύναξη της Ιεράς θαυματουργού Εικόνος της Παναγίας της «Βουρλιωτίσσης», Προστάτιδος και Πολιούχου της Νέας Φιλαδέλφειας, την οποία οι πρόσφυγες πρόγονοί μας μετέφεραν από τα Βουρλά της Μ. Ασίας και φυλάσσεται, ως πολύτιμο θησαύρισμα στον Ιερό Καθεδρικό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου Ν. Φιλαδελφείας.

Με τη δέουσα λαμπρότητα τελέσθηκε το Σάββατο 30 Σεπτεμβρίου 2017 ο Μέγας Πανηγυρικός Αρχιερατικος Εσπερινός, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Παροναξίας κ. Καλλινίκου με τη συμμετοχή πολλών Κληρικών.

Το παρόν έδωσαν Τοπικοί Άρχοντες, Εκπρόσωποι Μικρασιατικών Συλλόγων και Σωματείων καθώς και πλήθος πιστών, οι οποίοι προσήλθαν ευλαβικά στον Ιερό Καθεδρικό Ναό για να τιμήσουν το πρόσωπο της Μητέρας του Θεού και να προσκυνήσουν την Ιερά θαυματουργό Εικόνα της.

Στην ομιλία του ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης κ. Καλλίνικος, αφού ευχαρίστησε θερμά για την τιμητική πρόσκληση τον οικείο Ποιμενάρχη Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη κ. Γαβριήλ, ο οποίος απουσίαζε λόγω ασθενείας, ευχήθηκε προς αυτόν ταχεία ανάρρωση και αναφέρθηκε στην εορτή της Συνάξεως της Παναγίας «Βουρλιωτίσσης», στην Μητέρα όλων των προσφύγων, κάνοντας λόγο για τη χαρά που προσφέρει η Υπεραγία Θεοτόκος σε κάθε πιστό, αποτελώντας την κραταιά καταφυγή και γλυκιά προστασία.

Φωτογραφίες : Πέτρος Αμπατζόγλου

Ι. Μ. Νέας Ιωνίας

Διαβάστε ακόμα