Γενική Ιερατική Σύναξη στην Ι. Μ. Θεσσαλιώτιδος (ΦΩΤΟ)

Πραγματοποιήθηκε με τη χάρη του Τριαδικού Θεού η Γ΄ Γενική Ιερατική Σύναξη, απάντων των κληρικών εγγάμων και αγάμων της Ιεράς μας Μητροπόλεως στον Ιερό Μητροπολιτικό μας Ναό Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης Καρδίτσης.

Το πρωί της Παρασκευής 29 Σεπτεμβρίου 2017, ο Σεβσμιώτατος Μητροπολίτης μας κ. Τιμόθεος τέλεσε την Θεία Λειτουργία ως έναρξη της Συνάξεώς μας.

Ακολούθως, προήδρευσε της Γ’ Γενικής Ιερατικής Συνάξεως καλωσορίζοντας το Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Καισαριανής, Βύρωνος και Υμμητού κ. Δανιήλ, ο οποίος απεδέχθη την πρόσκληση να παραστεί ως εισηγητής σε αυτή με θέμα: «Τὶς εἰμὶ Κύριε».

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Καισαριανής, Βύρωνος και Υμηττού κ. Δανιήλ ευχαρίστησε για την πρόσκληση να βρίσκεται ανάμεσά μας. Στη συνέχεια, στην εισήγησή του ανεφέρθη μεστά, θεολογικά και διεξοδικά στις ιδιότητες και τα χαρακτηριστικά του Ιερέως μέσα από παραδείγματα παρμένα από την Αγία Γραφή, αλλά και μέσα από την πολύχρονη εμπειρία του ως Επισκόπου. Τόνισε πως: «οφείλουμε να συνερχόμαστε σε Σύναξη η κάθε τοπική Εκκλησία και η Εκκλησία ολόκληρη». Σε άλλο σημείο είπε: «Πρέπει μόνο Χριστό να διδάσκουμε στους χριστιανούς και ποιο είναι το θέλημά του».

Ακολούθησε, αναφορά σε διοικητικά και πρακτικά θέματα της Ιεράς μας Μητροπόλεως υπό του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου μας, του Πανοσιολογιωτάτου Πρωτοσυγκέλλου μας π. Αμφιλοχίου Παπανδρέου και του Αρχιερατικού Επιτρόπου Καρδίτσης π. Γεωργίου Στάμου και συζήτηση.

Στο τέλος, ο Σεπτός Ποιμενάρχης μας κ. Τιμόθεος ευχαρίστησε για μια ακόμη φορά τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Καισαριανής, Βύρωνος και Υμηττού κ. Δανιήλ για την αγάπη και την παρουσία του στην Γενική μας Ιερατική Σύναξη και τους κληρικούς του για την ανταπόκριση στο κάλεσμά του. Παράλληλα, ευχήθηκε έτη πολλά στον εορτάζοντα Ιεροκήρυκα της Ιεράς μας Μητροπόλεως π. Κυριακό Τσολάκη.

Φωτογραφίες: Δημήτριος Καραγιάννης

Ι. Μ. Θεσσαλιώτιδος

Διαβάστε ακόμα
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin