Η εορτή του Αγ. Ευαγγελιστού Λουκά στην Ι. Μ. Χαλκίδος (ΦΩΤΟ)

Την μνήμη του ιερού Ευαγγελιστού Λουκά τίμησε με πανηγυρικό τρόπο η Ιερά Μητρόπολις Χαλκίδος, προεξάρχοντος του εορτασμού του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Χαλκίδος κ. Χρυσοστόμου.
Την παραμονή της εορτής, Τρίτη 17 Οκτωβρίου 2017 το απόγευμα, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Χαλκίδος κ. Χρυσόστομος, συνοδευόμενος από τον Αρχιμ. Συμεών Ηλιοδρομίτη και τον Διάκ. Νικόλαο Πριμηκύριο, μετέβη στην Ενορία της Κηρίνθου Κηρέως, όπου χοροστάτησε στον Μεγάλο Πανηγυρικό Εσπερινό για τον πολιούχο της Ενορίας Άγιο Λουκά.
Στον Εσπερινό συμμετείχαν πληθωρικά και οι Ιερείς της περιφερείας, ενώ ο Σεβασμιώτατος κήρυξε τον θείο λόγο προς τους πολυαρίθμους πιστούς και προεξήρχε της λιτανεύσεως της Ι. Εικόνος του Αγίου Λουκά, ανά τας οδούς του χωρίου.
Το πρωί της Τετάρτης 18 Οκτωβρίου 2017, ο Σεβασμιώτατος έχοντας συλλειοτουργούς του τους Εφημερίους του Μητροπολιτικού Ι. Ναού Αρχιμ. Αιμιλιανό Χρήστου και Πρωτοπρεσβ. Αθανάσιο Τρίκκα και τους Διακ. Νικόλαο Πριμηκύριο και Ευγένιο Τσάλλα, χοροστάτησε κατά την Ακολουθία του Όρθρου και προεξήρχε στη Θεία Λειτουργία, η οποία ετελέσθη στον Μητροπολιτικό Ι. Ναό Αγίου Δημητρίου Χαλκίδος.
Λίγο πριν το πέρας της Θείας Λειτουργίας κήρυξε τον θείο λόγο προς τους πιστούς και παράλληλα ευχήθηκε στα μέλη του Ιατρικού Συλλόγου Ευβοίας, τα οποία πληθωρικά συμμετείχαν στην Θεία Λειτουργία για να τιμήσουν τον προστάτη τους Ιατρό και Ευαγγελιστή, Άγιο Λουκά (μάλιστα δύο ιατροί, οι κ. Χριστοφόρος Σωφρονίου και Γεώργιος Μόσχος, προεξήρχαν και του χορού των ιεροψαλτών) και προσέφεραν, μάλιστα, και Αρτοκλασία, ενώ στα πρόσωπα του Προέδρου κ. Κωνσταντίνου Βράκα και των μελών του Διοικητικού Συμβουλίου εξέφρασε τις ευχαριστίες της Τοπικής Εκκλησίας και ολόκληρης της Τοπικής Κοινωνίας για το Κοινωνικό Ιατρείο και Φαρμακείο που λειτουργεί και βοηθά 420 ανέργους και ανασφαλίστους συνανθρώπους μας, σε όλο το μήκος και πλάτος της Ι. Μητροπόλεως, καθώς και για την συμβολή τους στο έργο του Ορφανοτροφείου, αφού ο εκάστοτε Πρόεδρος του Συλλόγου είναι ex officio μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του.

 

Ι. Μ. Χαλκίδος

Διαβάστε ακόμα