Η εορτή του Αγίου Αρτεμίου στο νησί της Μυκόνου (ΦΩΤΟ)

Πανδήμως οι Μυκόνιοι τίμησαν σήμερα τον Προστάτη και Πολιούχο τους Άγιο Αρτέμιο, στον ομώνυμο Ιερό Ναό της Χώρας Μυκόνου, με την τέλεση Θείας Λειτουργίας, ιερουργούντος του Σεβασμιωτάτου κ. Δωροθέου Β΄, με τη συμμετοχή των Εφημερίων της νήσου και του προς τούτο προσκληθέντος, Πρωτοπρ. Γεωργίου Κελεμπέκη, από την Ιερά Μητρόπολη Σερρών, και με την παρουσία του Βουλευτού Κυκλάδων και Κοινοβουλευτικού Εκπροσώπου της ΝΔ κ. Ιω. Βρούτση, του Δημάρχου, της Αντιδημάρχου και του Προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου Μυκόνου, των Διοικητών της 6ης ΜΣΕΠ, του Πυροσβεστικού Κλιμακίου του Αεροδρομίου και του κλιμακίου του Τάγματος Εθνοφυλακής στη Μύκονο, της Πολιτευτού Κυκλάδων κας Αικατ. Μονογυιού, Διευθυντών, Καθηγητών, Διδασκάλων και μαθητών των Σχολείων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μυκόνου, με τις σημαιες τους, Προσκόπων και Οδηγών από τη Σύρο και τη Μύκονο και μελών του Συλλόγου Γυναικών και του Πολιτιστικού Συλλόγου ¨Ανεμόμυλοι”.

Ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β΄ στην ομιλία του ανέφερε, μεταξύ άλλων:¨…σήμερα είναι η εορτή των μαθητών και των παιδιών, καθώς ο Άγιος Αρτέμιος ήταν νέος στην ηλικία, με καρδιά γεμάτη ελπίδα, αλλά επειδή θεώρησε ότι οι δεξαμενές της ψυχής του δεν γέμιζαν από τα όσα λαμπρά και επιφανή τον περιέβαλλαν, ενστερνίσθηκε τον Ευαγγελικό λόγο και έμεινε πιστός σ’ αυτόν μέχρι θανάτου…”

Επήνεσε τους μαθητές για την παρουσία τους και τόνισε, απευθυνόμενος προς αυτούς: “….πολλοί σήμερα σας λένε πολλά και σας υπόσχονται πολλά, αλλά πολύ γρήγορα θα διαπιστώσετε ότι αρκετά από αυτά δεν μπορούν να σας προσφέρουν εσωτερική πληρότητα…. Άλλοι, πάλι, αντί να σκέπτονται και να αποφασίζουν για την προσωπική σας τελείωση, σας ανοίγουνβ δρόμους, που οδηγούν στο πουθενά! Στις προκλήσεις αυτές μείνετε όρθιοι και σταθεροί, και να γνωρίζετε ότι μαζί με τις ευχές των γονέων και των διδασκάλων σας έχετε και την ευχή της Εκκλησίας, η οποία πάντοτε προσεύχεται για σας, ώστε στη ζωή σας να καταστείτε αντάξιοι όλων εκείνων, που οι πατέρες μας σας κληροδότησαν…”

Ευχαρίστησε τέλος και συνεχάρη τον Εφημέριο του Ναού και Αρχιερατικό Επίτροπο Μυκόνου, Πρωτοπρ. Πέτρο Μαραγκό, και τους συνεργάτες του για την άρτια διοργάνωση της Πανηγύρεως, καθώς και όλους τους Μυκονίους, για την παρουσία τους.

Επηκολούθησε λιτάνευση της ιεράς Εικόνος του Αγίου Αρτεμίου, η οποία επεραιώθη με Δέηση και την ανάκρουση του Εθνικού Ύμνου στα πρόπυλα του Ναού.

Ι. Μ. Σύρου

Διαβάστε ακόμα