Η εορτή του Αγίου Δημητρίου στην Ι. Μητρόπολη Νεαπόλεως (ΦΩΤΟ)

Με επισημότητα και ιεροπρέπεια εορτάστηκε η μνήμη του Αγίου Ενδόξου Μεγαλομάρτυρος Δημητρίου του Μυροβλύτου, πολιούχου και προστάτου της Θεσσαλονίκης, στην Ιερά Μητρόπολη Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως.

Την παραμονή της εορτής, Τετάρτη 25 Οκτωβρίου 2017, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως κ. Βαρνάβας χοροστάτησε στον Πανηγυρικό Αρχιερατικό Εσπερινό στον πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό Αγίου Δημητρίου Διαβατών.

Τον θείο λόγο κήρυξε ο Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης Ιάκωβος Κιζιρίδης, ο οποίος μεταξύ άλλων, αναφέρθηκε στη δύναμη της πίστεως και της μαρτυρίας που πρέπει να έχουμε ως Ορθόδοξοι Χριστιανοί, εμπνεόμενοι από τον Άγιο Δημήτριο.

Την κυριώνυμο ημέρα, Πέμπτη 26 Οκτωβρίου 2017, ο Σεβασμιώτατος χοροστάτησε στον Όρθρο και προεξήρχε της Αρχιερατικής Θείας Λειτουργίας στον πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό Αγίου Δημητρίου Συκεών.

Ο Σεβασμιώτατος απευθυνόμενος στο πολυπληθές εκκλησιάσμα που είχε κατακλύσει τον Ιερό Ναό με επικεφαλής τον Δήμαρχο Νεάπολης-Συκεών κ. Συμεών Δανιηλίδη, τόνισε το παράδειγμα θυσίας και πίστης και το πρότυπο ζωής που δίνει σε όλους μας ο Άγιος Μεγαλομάρτυς Δημήτριος, ενώ ευχήθηκε σε όλους χρόνια πολλά και ευλογημένα κάτω από τη σκέπη και την ευλογία του Θεού.

Ι. Μ. Νεαπόλεως

Διαβάστε ακόμα