Η εθνική εορτή της 28ης Οκτωβρίου στην Ι. Μ. Χαλκίδος (ΦΩΤΟ)
30 Οκτωβρίου 2017 Κοινοποιήστε

Η εθνική εορτή της 28ης Οκτωβρίου στην Ι. Μ. Χαλκίδος (ΦΩΤΟ)

Το πρωί του Σαββάτου 28 Οκτωβρίου 2017 ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Χαλκίδος κ. Χρυσόστομος προεξήρχε στην Πανηγυρική Δοξολογία, η οποία ετελέσθη στον Ι. Ναό Αγίου Νικολάου Χαλκίδος, με αφορμή την Εθνική Επέτειο του «ΟΧΙ» της 28ης Οκτωβρίου 1940.

Στην Δοξολογία συμμετείχε σύμπας σχεδόν ο Ιερός Κλήρος της Πόλεως Χαλκίδος, εκπρόσωποι της Κυβερνήσεως και τον Τοπικών Αρχών και ο Λαός της Πόλεως.

Αμέσως μετά την Δοξολογία, ο Σεβασμιώτατος και οι Ιερείς του, στην Πλατεία Ηρώου, τέλεσαν Νεκρώσιμο Τρισάγιο για την ανάπαυση των ψυχών που αγωνίστηκαν για την Πίστη και την Πατρίδα, ακολούθησε η κατάθεση Στεφανων και κατόπιν η Μαθητική Παρέλαση στην Παραλία, με πληθωρική συμμετοχή του Λαού της Χαλκίδος.

Εν τω μεταξύ, ο Σεβασμιώτατος ανταποκρίθηκε και στις προσκλήσεις του 6ου Δημοτικού Σχολείου Χαλκίδος και του 1ου Λυκείου Χαλκίδος και παρακολούθησε τις ωραιότατες Εκδηλώσεις, που διοργάνωσαν τα δύο αυτά Σχολεία, με την ευθύνη των Συλλόγων των Εκπαιδευτικών τους, για την Εθνική Επέτειο και συνεχάρη εκ καρδίας τους διδάσκοντες και διδασκόμενους για την διατήρηση και προβολή της ιστορικής μνήμης.

Εκτύπωση

Σχόλια

Δεν υπάρχουν σχόλια ακόμα. You can be first to comment this post!

Write comment