Κουρά και χειροτονία Διακόνου από τον Μητροπολίτη Λαγκαδά (ΦΩΤΟ)

Την εις Διάκονον Χειροτονία του Μοναχού Αθανασίου, ετέλεσε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Λαγκαδά, Λητής και Ρεντίνης κ.κ. Ιωάννης κατά την διάρκεια της Αρχιερατικής Θείας Λειτουργίας της οποίας  προέστη το πρωί του Σαββάτου 14 Οκτωβρίου ε.έ., εις τον ενοριακό Ιερό Ναό του Αθανασίου της κομοπόλεως του Ηρακλείου Λαγκαδά.

Το εσπέρας της Παρασκευής 13 Οκτωβρίου 2017 και μέσα σε κλίμα ιεράς κατανύξεως, ετελέσθη εις την Ιερά Μονή Αγίας Τριάδος Πέντε Βρύσεων η  Μοναχική Κουρά του ευλαβεστάτου νέου Παναγιώτη Γραμμένου, ο οποίος και έλαβε το μοναχικό όνομα Αθανάσιος, προς τιμήν του Αγίου Αθανασίου του Μεγάλου Πατριάρχου Αλεξανδρείας.

Κατά τη διάρκεια του Εσπερινού και της Μοναχικής Κουράς παρέστησαν συμπροσευχόμενοι οι Καθηγούμενοι των Ιερών Μονών Αγίας Τριάδος Πανοσ. Αρχιμ. π. Αμβρόσιος Πουτούκης και Αγίου Βασιλείου Πανοσ. Αρχιμ. π. Ευσέβιος Σπουργίτης, οι Πατέρες της Μονής, οι κατά σάρκα γονείς καθώς και φίλοι και οικείοι του νέου μοναχού.

Ο νέος Ιεροδιάκος της καθ’ ημάς Ιεράς Μητροπόλεως είναι επί πτυχίω φοιτητής της Θεολογικής Σχολής του Α.Π.Θ., αποτελεί γένημμα θρέμμα της περιοχής του Ηρακλείου και πνευματικός καρπός της ενορίας του Αγίου Αθανασίου, όπου από μικρός υπηρέτησε με ζήλο και αγάπη το Ιερό Βήμα ως Ιερόπαις, το κατηχικό έργο του Ναού και τελευταία ως Πρωτοψάλτης εις το Αναλόγιο.

Η Χειροτονία του π. Αθανασίου τελέσθηκε εν μέσω πολυπληθούς εκκλησίασματος, μεταξύ των οποίων παρέστησαν οι Δήμαρχοι Λαγκαδά κ. Ιωάννης Καραγιάννης και Ωραιοκάστρου κ. Αστέριος Γαβότσης, εκπρώσοποι της Δημοτικής Αυτοδιοικήσεως και της Τοπικής Κοινότητος, οι γονείς και συγγενείς του νεοχειροτονηθέντος, καθώς επίσης φίλοι και πνευματικοί αδελφοί του.

Στην ομιλία του ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Λαγκαδά, Λητής και Ρεντίνης κ.κ. Ιωάννης, τόσο κατά την διάρκεια της Μοναχικής Κουράς όσο και της Χειροτονίας του π. Αθανασίου του απηύθυνε πατρικούς λόγους και πνευματικές νουθεσίες, προτρέποντάς τον μεταξύ των άλλων να βλέπει πάντα μπροστά και να ατενίζει τον Ιησού Χριστό επί του Σταυρού και από εκεί να αντλεί δύναμη αγάπης, δύναμη υπομονής και δύμανη συγχωρητικότητας, φροντίζοντας παράλληλα να είναι συνεχώς συνδεδεμένος με τον Κύριο, το οποίο και αποτελεί την επιτυχία του κάθε μοναχού και κληρικού.

Η ζωή του Κληρικού είναι μία ισόβια διακονία, υπογράμμισε σε άλλο σημείο του λόγου ο Σεβασμιώτατος για να συνεχίσει προτρέποντας τον νεοχειροτονηθέντα να φροντίζει συνεχώς να διατηρεί μέσα του, αληθινό το φρόνημα της Πίστεως και της Διακονίας του, στο θέλημα του Θεού.

ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΙΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

 

 

Ι. Μ. Λαγκαδά

Διαβάστε ακόμα