Κύπρου Χρυσόστομος: “Αν βρεθούν αρχαιότητες, θα τις αξιοποιήσουμε”

Τη διαβεβαίωση ότι η Εκκλησία, δηλαδή ο ιδιοκτήτης του τεμαχίου στο οποίο προγραμματίζεται η μεγάλη ανάπτυξη στη Γεροσκήπου είναι έτοιμη να δεχτεί και να σεβαστεί τις απόψεις του Τμήματος Αρχαιοτήτων κατά την οικοδόμηση, έδωσε ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου.

Μιλώντας στην κρατική τηλεόραση έφερε ως παράδειγμα το Μουσείο της Ακρόπολης στην Αθήνα, από τα καλύτερα στον κόσμο, το οποίο είναι χτισμένο πάνω στις αρχαιότητες και υπάρχουν σημεία που έχει γυάλινο πάτωμα. «Μπορεί και το ξενοδοχείο να χτιστεί με τέτοιον τρόπο ώστε στο χώρο να φιλοξενηθούν οι αρχαιότητες και να τις επισκέπτονται οι φιλοξενούμενοι του ξενοδοχείου. Αυτό θα είναι ό,τι καλύτερο» σημείωσε ο Αρχιεπίσκοπος.

Ο ίδιος υποστήριξε ότι από την πρώτη στιγμή ήταν ξεκάθαρη η πρόθεση της Εκκλησίας να σεβαστεί τις αρχαιότητες. «Αυτή τη στιγμή συμφωνούμε με το Τμήμα Αρχαιοτήτων και είμαστε στη διάθεσή του» ανέφερε. Ενημέρωσε μάλιστα ότι εντός των ημερών θα βγει η άδεια και θα ξεκινήσει η εκσκαφή με το Τμήμα Αρχαιοτήτων να βρίσκεται στο χώρο για να ελέγχει. «Και μακάρι να βρεθούν αρχαιότητες, θα τις σεβαστούμε και θα τις αξιοποιήσουμε».

Σύμφωνα με τον Αρχιεπίσκοπο, η έντονη αντίδρασή του οφειλόταν στην άρνηση της διευθύντριας του Τμήματος Αρχαιοτήτων να υπογράψει για τον αποχαρακτηρισμό του οικοπέδου. Παραδέχτηκε μάλιστα ότι απείλησε τη Μαρίνα Ιερωνυμίδου. «Τότε κι εγώ θύμωσα και της είπα αφού δεν υπογράφεις δεν πρόκειται να μείνει τίποτα όρθιο. Την απείλησα κι εγώ. Ήθελα να της αποδείξω ότι αν ο καθένας κάνει ετσιθελισμούς τότε θα γίνει κακό. Δεν θα προκύψει κάτι καλό. Ο ετσιθελισμός φέρνει και αντίδραση» σημείωσε.

«Το οικόπεδο είναι τεραστίων διαστάσεων, μπορούμε να πάμε 5 μέτρα πάνω 5 μέτρα κάτω» ανέφερε ο Αρχιεπίσκοπος και πρόσθεσε ότι επιθυμία της Εκκλησίας ήταν να εφαρμοστεί η νομοθεσία.

 

philenews.com

Διαβάστε ακόμα