Λαγκαδά: «Η Εκκλησία είναι Κοινωνία Αγίων και παρόντων και όχι νεκρών και απόντων»

Εις τον ιστορικό και παλαιό Ιερό Ναό των Αγίων Γεωργίου του Τροπαιοφόρου και Δημητρίου του Μυροβλύτου -Μελισσοχωρίου, ιερούργησε το πρωί της Κυριακής 29 Οκτωβρίου 2017, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Λαγκαδά, Λητής και Ρεντίνης κ.κ. Ιωάννης, πλαισιούμενος από Ιερείς και Διακόνους της καθ’ ημάς Ιεράς Μητροπόλεως.

Μεταξύ του πολυπληθούς εκκλησιάσματος, παρέστησαν ο Δήμαρχος Ωραιοκάστρου κ. Αστέριος Γαβότσης, εκπρόσωποι της Τοπικής Κοινότητος και της Δημοτικής Αυτοδιοικήσεως καθώς και πολλά μικρά παιδιά τα οποία με υποδειγματική τάξη παρακολουθούσαν τα τελούμενα, Κοινωνώντας στο τέλος των Αχράντων Μυστηρίων.

Στην ομιλία του ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Λαγκαδά, Λητής και Ρεντίνης κ.κ. Ιωάννης, ανέλυσε εκτενώς τα νοήματα της σημερινής ακουσθήσας Ευαγγελικής Περικοπής, υπογραμμίζοντας μεταξύ των άλλων ότι, «μέσα και από αυτό το θαύμα ο Κύριος δίδει την Μαρτυρία της Παρουσίας Του στον κόσμο ως ένα γεγονός αναπλάσεως και αναδημιουργίας, το οποίο έρχεται για να φτιάξει αυτό που φθάρθηκε από την αμαρτία, καταργώντας την ασθένεια και τον θάνατο και χαρίζοντας την Ανάσταση, ώστε να μπορούμε όλοι εμείς να ζούμε το μήνυμα «οὐκ ἀπέθανεν, ἀλλὰ καθεύδει».

«Η Εκκλησία μας είναι Κοινωνία Αγίων και παρόντων και όχι νεκρών και απόντων», υπογράμμισε σε άλλο σημείο της ομιλίας του ο Μητροπολίτης Λαγκαδά για να συμπληρώσει λέγοντας «ότι η Αγία μας Εκκλησία δεν ομιλεί ποτέ για νεκρούς αλλά για κεκοιμημένους».

«Ο Κύριος ερχόμενος πέρασε και σκόρπισε παντού την Ευλογία της Αγάπης Του.  Πολλοί Τον ακουμπούσαν και πολλοί Τον ακολουθούσαν αλλά λίγοι ήταν αυτοί που ευεργετήθηκαν και αξιώθηκαν να δουν την καρποφορία της ευλογημένης Παρουσίας Του εις την ζωή τους.

Καταλήγοντας τον λόγο του ο Σεβασμιώτατος εξέφρασε την χαρά του για την παρουσία των πολλών παιδιών που παρέστησαν κατά την διάρκεια της Θείας Λειτουργίας, συγχαίροντας τους γονείς οι οποίοι τα εμπιστεύονται στην Εκκλησία και τους κατηχητές για το έργο που επιτελούν στην ενορία του Μελισσοχωρίου, με πρώτο τον Ιερατικό Προϊστάμενο αυτής Πρωτοπρ. π. Δημήτριο Παπαθανασίου, ενώ τέλος χειροθέτησε και τρεις νέους Αναγνώστες, οι οποίοι και θα βοηθούν εις το Ιερό Βήμα και στο Αναλόγιο του Ναού .

ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΙΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

 

 

Ι. Μ. Λαγκαδά

Διαβάστε ακόμα