Μνημόσυνο του μακαριστού Αρχισπισκόπου Χριστοδούλου στην Ι. Μ. Κορίνθου

Ιερά Αγρυπνία τέλεσε ο Σεβ. Μητροπολίτης Κορίνθου κ. Διονύσιος την Παρασκευή, 20 Οκτωβρίου 2017, στον Προσκυνηματικό Ι. Ναό Αγ. Αναργύρων Αρχαίας Κορίνθου, επί τη εορτή των Αγίων Χριστοδούλου του εν Πάτμω και Σωκράτους. Τον Σεβ. Μητροπολίτη  πλαισίωσαν οι συνοδοί του Κληρικοί και οι Εφημέριοι του Ι. Προσκυνήματος Αιδεσ.π. Πέτρος Τζέκοςκαι π. Νικόλαος Πολύζος.

Κατά την διάρκεια της Θ. Λειτουργίας τελέσθηκαν τα Ι. Μνημόσυνα υπέρ των ψυχών του μακαριστού Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κυρού ΧριστοδούλουΠαρασκευαΐδη και του μακαριστού Μητροπολίτου Κορίνθου κυρού Σωκράτους Κολιάτσου.

Ο σεπτός Ποιμενάρχης στον λόγο του,αναφερόμενοςστο μυστήριο του θανάτου, τόνισε ότι οι άνθρωποι αδυνατούν να συνειδητοποιήσουν πνευματικά το βάθος του θανάτου. Ωστόσο, θαπρέπει να τον αντιμετωπίζουν με καθαρό και φωτεινό νου και με προσευχή, προσμένοντας για τους αγαπημένους τους κεκοιμημένους την δίκαια κρίση του απροσωπολήπτου Κυρίου μας και την απέραντη φιλευσπλαχνία Του, ετοιμαζόμενοι όμως και αυτοί για την έξοδό τους από τον κόσμο αυτό.Εν συνεχεία,αναφέρθηκετόσο στην ζωή του Μακαριστού Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κυρού Χριστοδούλουόσο και του προκατόχου του Μητροπολίτου Κορίνθουκυρού Σωκράτους.

Τέλος, ευχήθηκε ο Κύριος να γίνει ίλεως για τις ψυχές των κεκοιμημένων να τους δεχθεί στους κόλπους Του, στους δε παρισταμένους ευσεβείς Χριστιανούς να έχουν τέλη «Χριστιανὰ,ανώδυνα, ανεπαίσχυντα, ειρηνικά, και καλήναπολογίαν επί του φοβερού βήματος του Χριστού».

Ι. Μ. Κορίνθου

Διαβάστε ακόμα