Ο Μητροπολίτης Χαλκίδος στον Ι. Ναό Αγ. Γεωργίου Βατώντα (ΦΩΤΟ)

Την Κυριακή 8 Οκτωβρίου 2017, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Χαλκίδος κ. Χρυσόστομος, συνοδευόμενος από τους Αρχιμ. Νικόδημο Ευσταθίου και Αρχιμ. Φιλόθεο Θεοχάρη, Πρωτοσύγκελλό του και Γενικό Αρχιερατικό Επίτροπό του, αντιστοίχως, και τον Διάκ. Νικόλαο Πριμηκύριο, μετέβη στον Ενοριακό Ι. Ναό Ι. Αγίου Γεωργίου Βατώντα.
Η παρουσία του Σεβασμιωτάτου στην Ενορία, είχε αφορμή την ενδέκατη επέτειο από τά Εγκαίνια του Ι. Ναού, τα οποία ο ίδιος είχε τελέσει στις 8-10-2006 και, μάλιστα, ο εκλεκτός Εφημέριος της Ενορίας Αρχιμ. Ιερόθεος Παπαγρηγορίου πάντοτε υπενθυμίζει στους Ενορίτες και τα εορτάζει, εφέτος, κομίζοντας την Ιερά Εικόνα της Παναγίας της Δεξιάς από την Ενορία του Νέου Πύργου της Ιστιαίας.
Ο Σεβασμιώτατος χοροστάτησε στον Όρθρο και στη συνέχεια προεξήρχε στην Θεία Λειτουργία, στην οποία συμμετείχαν πολλοί ευσεβείς χριστιανοί της Ενορίας, ενώ, προ της Απολύσεως, κήρυξε τον θείο λόγο και ενημέρωσε και το πολυπληθές εκκλησίασμα για την επίσημη έναρξη της κατηχητικής δράσης της Εκκλησίας για την περίοδο 2017-2018, τονίζοντας με έμφαση την ευθύνη που όλα τα μέλη της Εκκλησίας έχουν, για την κατήχηση και την διδάσκαλια της Αληθείας της Πίστεως. Παράλληλα, συνεχάρη τον π. Ιερόθεο και τους γονείς, για την πολυπληθή παρουσία παιδιών στο Ιερό Βήμα, κατά την διάρκεια της Θείας Λειτουργίας.
Στη συνέχεια ετελέσθη ο καθιερωμένος Αγιασμός ενάρξεως των Κατηχητικών και μετά από αυτόν, ιερό Μνημόσυνο των διατελεσάντων Εφημερίων της Ενορίας Πρεσβ. Θεοδώρου Μπερεδήμα και Πρεσβ. Δημητρίου Χάλιου, προς τιμήν των οποίων ο Δήμος Χαλκιδέων ονόμασε και την πλατεία του Ιερού Ναού, όπως και κεκοιμημένων Ενοριτών.
Την ιερά Υμνολογία διηκόνησαν οι ιεροψάλτες του Ι. Ναού κ. Ιωάννης Μπουγάς και κ. Αργύριος Καλαμάρας, ενώ οι Ι. Ακολουθίες μεταδοθηκαν σε απευθείας σύνδεση από τον Ραδιοφωνικό Σταθμό της Ι. Μητροπόλεως Χαλκίδος.
I. M. Xαλκίδος
Διαβάστε ακόμα