Ο Βύρωνας υποδέχθηκε την εικόνα της Παναγίας Χοζοβιωτίσσης (ΦΩΤΟ)

 

Με λαμπρότητα, την πρέπουσα εκκλησιαστική μεγαλοπρέπεια και τις δέουσες  αποδιδόμενες τιμές αφίχθηκε στό λιμάνι του Πειραιά με πλοίο του πολεμικού ναυτικού και στην συνέχεια στον Ιερό Ναό του Αγίου Δημητρίου Νέας Ελβετίας Βύρωνος της Ιεράς Μητροπόλεως Καισαριανής, Βύρωνος και Υμηττού η θαυματουργή και ιστορική εικόνα της Παναγίας της Χοζοβιωτίσσης που φυλάσσεται στην ομώνυμη Ιερά Μονή της νήσου Αμοργού.

Την χαριτόβρυτη εικόνα της Παναγίας υποδέχθηκαν πλήθος πιστών και κληρικοί της Ιεράς Μητροπόλεως Καισαριανής με προεξάρχοντα τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Καισαριανής, Βύρωνος και Υμηττού κ. Δανιήλ πλαισιωμένο από τούς Ιεροκήρυκες της Ιεράς Μητροπόλεως π. Καλλίνικο Νικολάου και π. Μακάριο Παναγόπουλο καθώς καί τόν π. Χριστόδουλο Κοτσίφη τόν Προϊστάμενο του Ιερού Ναού, δείχνοντας την έως τώρα άψογη διοργάνωση των ΙΕ Δημητρίων 2017 και την επιτυχή πορεία των λατρευτικών και πνευματικών εκδηλώσεων.  Την μεγαλειώδη υποδοχή πλαισίωναν δύο Φιλαρμονικές της Ελληνικής Αστυνομίας και του Πυροσβεστικού Σώματος.

Κατά την υποδοχή της σε ειδική εξέδρα απέναντι από τον Ναό όπου αποδόθηκαν τιμές ὁ Σεβασμιώτατος κ. Δανιήλ αναφέρθηκε  στην παρρησία της Παναγίας μας και στα πάμπολα γνωστά και άγνωστα θαύματα πού καθημερινά τελεί για τούς πιστούς πού προστρέχουν στην χάρη της. Στην συνέχεια ακολούθησε η τοποθέτησή της εντός του Ιερού Ναού προς προσκύνηση από τούς πιστούς.

Στον Μέγα Αρχιερατικό εσπερινό πού ακολούθησε χοροστάτησε ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας κ. Δανιήλ με κληρικούς από την  Ιερά Μητρόπολη Καισαριανής και από άλλες ενορίες των Αθηνών.

Η ιστορική και θαυματουργός Εικόνα της Παναγίας της Χοζοβιωτίσσης, θα παρεμείνει στην Ενορία του Αγίου Δημητρίου πρός προσκύνηση και ευλογία των πολυπληθών πιστών της Αθήνας έως το μεσημέρι της Κυριακής 29ης Οκτωβρίου.

Ο Ιερός Ναός στο πλαίσο των εορταστικών εκδηλώσεων με την επωνυμία «ΙΕ ΔΗΜΗΤΡΙΑ 2017» έχει καταρτίσει πλούσιο λατρευτικό και πνευματικό Πρόγραμμα με θείες Λειτουργίες, Ιερές Ακολουθίες και επίκαιρες πνευματικές ομιλίες από κληρικούς για τους προσερχομένους πιστούς στον Ιερό Ναό

ARXON.GR

Διαβάστε ακόμα