Πανηγύρισε η Ι. Μονή Παναγίας Γοργοεπηκόου Ψαχνών (ΦΩΤΟ)

Με ιδιαίτερη λαμπρότητα τελέσθηκε η Πανήγυρη της γυναικείας Ιεράς Μονής Παναγίας της Γοργοεπηκόου Ψαχνών, το Σάββατο 30 Σεπτεμβρίου το απόγευμα και την Κυριακή 1 Οκτωβρίου το πρωί, προεξάρχοντος των Ιερών Ακολουθιών του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Κορίνθου κ. Διονυσίου.
Στον Πανηγυρικό Εσπερινό χοροστάτησε ο Σεβασμιώτατος κ. Διονύσιος, συγχοροστατούντος του οικείου Ιεράρχου, Μητροπολίτου Χαλκίδος κ. Χρυσοστόμου, ο οποίος κήρυξε τον θείο λόγο.
Μετά τον Εσπερινό πραγματοποιήθηκε η Λιτανεία της Ιεράς Εικόνος της Γοργοεπηκόου, ενώ παρέστησαν και πολλοί Κληρικοί εκ Χαλκίδος και εκ της Ιεράς Μητροπόλεως Κορίνθου με Χριστιανούς των Ενοριών τους, όπως και πλήθος ευσεβών προσκυνητών, οι οποίοι με πολλή αγάπη συμπαρίστανται στο μικρό αυτό Μοναστήρι της Παναγίας μας, αφού η αγάπη και τα αισθήματα της φιλοξενίας στο πρόσωπο της Γερόντισσας Χριστοδούλης, είναι πάντοτε έκδηλα.
Την κυριώνυμη ημέρα της Εορτής, Κυριακή 1 Οκτωβρίου 2017, ετελέσθη ο Όρθρος και η Αρχιερατική Θεία Λειτουργία, προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου αγίου Κορίνθου κ. Διονυσίου, ο οποίος κήρυξε τον θείο λόγο.
Την ιερά Υμνωδία διηκόνησε θαυμάσια Χορός Ιεροψαλτών, υπό την διεύθυνση του Αρχιμ. Φιλοθέου Θεοχάρη – Γενικού Αρχιερατικού Επιτρόπου της Ι. Μητροπόλεως.
Το μεσημέρι προσήλθε στο Μοναστήρι και ο Σεβασμιώτατος άγιος Χαλκίδος κ. Χρυσόστομος.
Ι. Μ. Χαλκίδος
Διαβάστε ακόμα