Σπάρτης: “Δεν μου οφείλετε τίποτα, εγώ χρωστώ τα πάντα σε σας” (ΦΩΤΟ)

Την Κυριακή 1η Οκτωβρίου 2017, παγκόσμια ημέρα τρίτης ηλικίας, διάλεξε το Νομικό Πρόσωπο Κοινωνικής Προστασίας, Αλληλεγγύης και Παιδείας του Δήμου Σπάρτης για να πραγματοποιήσει τα εγκαίνια της νέας αίθουσας του ΚΑΠΗ και παράλληλα την ανακήρυξη του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη μας κ. Ευσταθίου σε επίτιμο μέλος του.

Η αίθουσα και ο αύλειος χώρος του ΚΑΠΗ στην οδό Γκορτσολόγου 119 γέμισαν ασφυκτικά από νωρίς το απόγευμα. Χαιρετισμούς απηύθυναν η αντιπεριφερειάρχης κ. Τζανετέα, ο δήμαρχος κ. Βαλιώτης, ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης κ. Αργειτάκος, ο βουλευτής κ. Δαβάκης και ο πρόεδρος του Νομικού Προσώπου κ. Πατσιλίβας. Όλοι ανεξαιρέτως στάθηκαν στην ανάγκη στήριξης και σεβασμού των ηλικιωμένων, στην αναγνώριση της άδολης προσφοράς τους και στην επιταγή αυτοί να παραμείνουν ενεργά μέλη της κοινωνίας.

Στην ομιλία του ο δήμαρχος σημείωσε πως ο νέος χώρος του ΚΑΠΗ αποσκοπεί στη φροντίδα, δημιουργική απασχόληση και ψυχαγωγία των ηλικιωμένων, ενώ δεσμεύτηκε για ίδρυση παραρτημάτων σε όλες τις δημοτικές ενότητες και περαιτέρω αναβάθμιση των υπηρεσιών.

Ο κ. Πατσιλίβας υπογράμμισε την ανάγκη για πολλαπλή στήριξη της τρίτης ηλικίας από την οικογένεια, το κράτος και την κοινωνία, εξήρε τη συμβολή της εκλησίας και ζήτησε συνεργασία της Περιφέρειας και των τοπικών φορέων, καθώς και ενεργοποίηση ευεργετών και εθελοντών, προκειμένου να ανακουφιστούν οι έχοντες ανάγκη. “Είμαστε όλοι εν δυνάμει πάσχοντες” υπενθύμισε, για να συνεχίσει με ειδική αναφορά και ευχαριστίες προς όλο το προσωπικό του Νομικού Προσώπου, τις επιτροπές του και το ΔΣ, καταλήγοντας στη διαπίστωση “ο καθρέφτης μιας υγιούς κοινωνίας είναι η ύπαρξη υπηρεσιών κοινωνικής προστασίας και αλληλεγγύης”.

Αφού τέλεσε τα εγκαίνια, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας άκουσε την κ. Τζανετέα να εξαίρει το πολυσχιδές έργο του και την πολύχρονη συμβολή του στην ανάπτυξη του τόπου, γεγονός που οδήγησε (και) στην τιμητική ανακήρυξή του σε επίτιμο μέλος του ΚΑΠΗ Σπάρτης.

Ευστάθιος: “Δεν μου οφείλετε τίποτα, εγώ χρωστώ τα πάντα σε σας”

Συγκινημένος ο Σεβασμιώτατος εξέφρασε ευγνωμοσύνη για τα καλά λόγια, με ταπεινότητα ωστόσο υπενθύμισε πως “ο ιερεύς υπάρχει γιατί υπάρχει ο λαός”. Στον πατρικό λόγο του απηύθυνε παραίνεση προς τα παιδιά να παραστέκουν τους γονείς τους και έδωσε τη διαβεβαίωση στον καθένα πως, όταν και εάν παραστεί ανάγκη, η εκκλησία θα τον συντρέξει.

Η βραδιά των εγκαινίων ολοκληρώθηκε με την παράθεση δείπνου συνοδεία μουσικής και χορού.

lakonialive.gr

Διαβάστε ακόμα