Εγκαίνια Σχολείου και Ονοματοδοσία Πλατείας από τον Αρχιεπίσκοπο (ΦΩΤΟ)

Τα εγκαίνια του 6θέσιου Δημοτικού Σχολείου της Τοπικής Κοινότητος Ηρακλείου, τέλεσε ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερώνυμος, εν συνεχεία της επισήμου επισκέψεως του, εις την Ιερά Μητρόπολη Λαγκαδά, Λητής και Ρεντίνης.

Τον Μακαριώτατο πλαισίωναν οι Σεβασμιώτατοι Μητροπολίτες Χαλκίδος κ.κ Χρυσόστομος, Ελλασσώνος κ.κ. Χαρίτων και Κηφισίας, Αμαρουσίου και Ωροπού κ.κ. Κύριλλος, καθώς και ο επιχώριος Μητροπολίτης Λαγκαδά, Λητής και Ρεντίνης κ.κ. Ιωάννης.

Παρέστησαν ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας κ. Απόστολος Τζιτζικώστας, ο Δήμαρχος Ωριαοκάστρου κ. Αστέριος Γαβότσης, εκπρόσωποι της Δημοτικής Αυτοδιοικήσεως και της Τοπικής Κοινότητος Ηρακλείου,  εκπρόσωποι του Στρατού Ξηρά και των Σωμάτων Ασφαλείας καθώς επίσης οι διδάσκοντες δάσκαλοι, οι γονείς των παιδιών του σχολείου και κάτοικοι του Ηρακλείου Λαγκαδά.

Στον χαιρετισμό του ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερώνυμος, ευχήθηκε στους μικρούς μαθητές να αγκαλιάσουν και να γεμίσουν την καρδιά τους με εφόδια, αλλά μόνο τα εφόδια δεν αρκούν. «Χρειάζεται εκτός από την σοφία των γραμμάτων και η Σοφία του Θεού» τόνισε ο Αρχιεπίσκοπος σημειώνοντας πως «εκεί που συναντώνται τα δύο είδη Σοφίας γίνεται ο άνθρωπος προσωπικότητα».

Χαιρετισμό πραγματοποίησαν επίσης ο Δήμαρχος Λαγκαδά κ. Ιωάννης Καραγιάννης, ο Περιφεριάρχης Κεντρικής Μακεδονίας κ. Απόστολος Τζιτζικώστας και ο Περιφερειακός Διευθυντής Εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας  κ. Παναγιώτης Ανανιάδης.

Εν συνεχεία πραγματοποιήθηκε Επιμνημόσυνος Δέηση και η Τελετή Ονοματοδοσίας της κεντρικής πλατείας της Κοινότητος Ηρακλείου, εις «Πλατεία Ελευθερίου Τσότρα», πεσόντα Ίκαρο της Πολεμικής Αεροπορίας εν υπηρεσία με τόπο καταγωγή το Ηράκλειο Λαγκαδά.

ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΙΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

 

 

Ι. Μ. Λαγκαδά

Διαβάστε ακόμα