Επιμνημόσυνη Δέηση εις το Ύψωμα «Σύνορα» του όρους Βερτίσκου (ΦΩΤΟ)

Επιμνημόσυνη Δέηση υπέρ αναπαύσεως των τριών θανατοθέντων εν διατεταγμένη υπηρεσία Αξιωματικών του Ελληνικού Στρατού, Συνταγματάρχη (ΠΖ) Κωνσταντίνο Μπούρλο, Υπολοχαγό (ΕΜ) Περικλή Μελιδονιώτη και Ανθυπολοχαγό (ΠΖ) Ιωσήφ Κατσάρο, ετέλεσε την 26η  Νοεμβρίου ε.έ., ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Λαγκαδά, Λητής και Ρεντίνης κ.κ. Ιωάννης, εις το Ύψωμα «Σύνορα» του όρους Βερτίσκου.

Το αεροπορικό ατύχημα είχε σημειωθεί στις 27/11/1975, όταν ένα αεροσκάφος τύπου U-17A Cessna, το οποίο είχε απογειωθεί από την 10η Λ.Α.Σ. της Χ΄ Μεραρχίας Πεζικού Σερρών με προορισμό το αεροδρόμιο στο Σέδες Θεσσαλονίκης,  προσέκρουσε και συνετρίβη στο έδαφος, πλησίον της περιοχής των Κρύων Νερών και Β.Δ. του Σοχού, σε υψόμετρο 1078 μέτρων.

Κατά την διάρκεια της συγκινητικής τελετής, παρόντες ήταν ο Διοικητής του Γ΄ Σώματος Στρατού, Αντιστράτηγος Δημήτριος Μπίκος, εκπρόσωποι των Στρατιωτικών Μονάδων της περιοχής του Λαγκαδά, Ανώτεροι και Κατώτεροι Αξιωματικοί του Στρατού Ξηράς, καθώς επίσης και οι  κατά σάρκα συγγενείς των τριών πεσόντων ηρώων Αξιωματικών.

Ακολούθησε προσκλητήριο πεσόντων, η κατάθεση Στεφάνου εκ μέρους του Αρχηγού Γ.Ε.Σ. και η τήρηση ενός λεπτού σιγής στην μνήμη των ηρώων, ενώ η σεμνή τελετή τελείωσε με τον μας Εθνικό Ύμνο.

Προ της τελέσεως της Επιμνημοσύνου Δεήσεως, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Λαγκαδά, Λητής και Ρεντίνης κ.κ. Ιωάννης, ιερούργησε εις τον Ιερό Ναό της Ζωοδόχου Πηγής Ασκού, όπου και ομίλησε προς το πολυπληθές εκκλησίασμα περί των νοημάτων της σημερινής ακουσθήσας Ευαγγελικής Περικοπής, τονίζοντας μεταξύ των άλλων ότι «η ζωή μας σ’ αυτόν τον κόσμο είναι ένας περίπατος και μία πρόσκαιρη διαδρομή. Αν δεν την αξιολογήσουμε σωστά, χάνουμε το νόημα της. Ο Κύριος μας δίδει την δυνατότητα να χαρούμε την ζωή μας και τα αληθινά νοήματα της. Εκείνο που γεμίζει τον άνθρωπο δεν είναι τα υλικά αγαθά αλλά η κίνηση τους θα πρέπει να πραγματοποιείται μέσα από την ψυχή  μας, ώστε να μπορούμε να γίνουμε αληθινά πλούσιοι, έχοντας τον πλούτο μας στον ουρανό και στην καρδιά του».

Καταλήγοντας, ο Σεβασμιώτατος ευχήθηκε τα Χρόνια Πολλά για την ονομαστική του εορτή εις τον εφημέριο του Ναού, π. Στυλιανό Τσαβδάρη, ενώ προέβη και στην χειροθεσία ενός νέου Αναγνώστου, ο οποίος και θα διακονεί στον Ιερό Βήμα του ενοριακού Ναού της Ζωοδόχου Πηγής Ασκού.

 

ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΙΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

 

 

Ι. Μ. Λαγκαδά

Διαβάστε ακόμα