Εσπερινός Ονομαστηρίων του Αρχιεπισκόπου Κύπρου (ΦΩΤΟ)

Με ιδιαίτερη λαμπρότητα αλλά και σεμνή ιεροπρέπεια, τελέστηκε το εσπέρας της Κυριακής 12 Νοεμβρίου 2017, στον Καθεδρικό Ναό του Αγίου Ιωάννου του Θεολόγου στη Λευκωσία ο πανηγυρικός εσπερινός, επί τη μνήμη του εν αγίοις πατρός ημών Ιωάννου Αρχιεπισκόπου Κωνσταντινουπόλεως του Χρυσοστόμου, χοροστατούντος του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Κύπρου κ.κ. Χρυσοστόμου,ο οποίος άγει τα ονομαστήρια του, και συγχοροστατούντων του Σεβασμιωτάτου  Μητροπολίτου Βόστρων κ. Τιμοθέου, Εξάρχου του Παναγίου Τάφου στην Κύπρο και των Θεοφιλεστάτων Επισκόπων Καρπασίας κ. Χριστοφόρου, Νεαπόλεως κ. Πορφυρίου και Μεσαορίας κ. Γρηγορίου.

Ακόμη, παρέστησαν πλήθος κληρικών της περιφέρειας της Ιεράς Αρχιεπισκοπής και άλλων περιφερειών, ο εκπρόσωπος του Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας κ. Νίκος Κουγιάλης, Υπουργός Γεωργίας, Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος, εκπρόσωποι των ξένων δογμάτων στην Κύπρο, η Πρέσβειρα της Σλοβακίας στην Κύπρο, Mrs Anna Olsson Vrang, η Ειδική Αντιπρόσωπος του Γενικού Γραμματέα του ΟΗΕ στην Κύπρο, κ. Ελίζαμπεθ Σπέχαρ, η Κοσμήτωρ της Θεολογικής Σχολής Εκκλησίας Κύπρου κ. Βελουδία Παπαδοπούλου και άλλα μέλη του Διδακτικού Προσωπικού, η συντονίστρια του θρησκευτικού διαλόγου στη Πρεσβεία της Σουηδίας στην Κύπρο, κ. Salpy Eskidjian, καθώς επίσης οι φοιτητές της Θεολογικής Σχολής και πλήθος πιστών, οι οποίοι προσέτρεξαν να παραστούν στην ιδιαίτερη αυτή στιγμή του Μακαριωτάτου.

Οι καλώς καταρτισμένοι ιεροψάλτες απέδωσαν με τις ηδύμολπες φωνές τους τα ιερά άσματα της ακολουθίας του εσπερινού του χρυσορρήμονος Αγίου Ιωάννου, δημιουργώντας με αυτό τον τρόπο την δέουσα κατάνυξη και μεγαλοπρέπεια ταυτόχρονα, όπως άλλωστε αρμόζει στην εορτή.

Μετά το πέρας του πανηγυρικού εσπερινού, ακολούθησε μετάβαση με πομπή στο Μέγα Συνοδικό της Ιεράς Αρχιεπισκοπής όπου εψάλη ο πολυχρονισμός προς τιμή του Μακαριωτάτου και στη συνέχεια η Α.Μ. δέχθηκε τα συγχαρητήρια πλήθους κλήρου και λαού. Στο Μέγα Συνοδικό ανέβηκε και ο Μουφτής των Τουρκοκυπρίων Δρ. Ταλίπ Αταλάι, για να εκφράσει και τις δικές του ευχές με την ευκαιρία των ονομαστηρίων του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Κύπρου.

Αύριο, ανήμερα της εορτής, ο Μακαριώτατος θα προστεί Αρχιερατικού Συλλείτουργου στον Καθεδρικό Ναό του Αγίου Ιωάννου.

Μετά το τέλος της Θείας Λειτουργίας, ο Μακαριώτατος θα δεχθεί τις ευχές των επισήμων και του λαού, στο Μέγα Συνοδικό της Ιεράς Αρχιεπισκοπής, μέχρι τις 12:30΄ μ.μ.

 

Διάκονος π. Τριφύλλιος Ονησιφόρου

Ιερά Αρχιεπισκοπή Κύπρου

Διαβάστε ακόμα