Η εορτή των Ενόπλων Δυνάμεων στην Χαλκίδα (ΦΩΤΟ)

Με ιδιαίτερη λαμπρότητα εορτάσθηκε η εορτή των Εισοδίων της Θεοτόκου στον ομώνυμο πανηγυρίζοντα Ι. Ναό της Ενορίας Φύλλων Χαλκίδος, ιδιαιτέρας πατρίδος του εθνεγέρτη Επισκόπου Ευβοίας Νεοφύτου Αδάμ και του ναυμάχου πυρπολητή Ανδρέα Μιαούλη.

Την παραμονή της εορτής, Δευτέρα 20 Νοεμβρίου 2016, στην ιερά πανήγυρη προεξήρχε ο Ιεροκήρυξ της Ι. Μητροπόλεως Αρχιμ. Νεκτάριος Ευγενικός, ενώπιον πολυπληθούς εκκλησιάσματος, στο οποίο κήρυξε τον θείο λόγο.

Αμέσως μετά, ακολούθησε Λιτανεία της Ι. Εικόνος της Θεοτόκου, ανά τας οδούς των Φύλλων, συμμετεχόντων και άλλων Ιερέων της περιοχής, του Δημάρχου Χαλκιδέων Χρήστου Παγώνη, και Δημοτικών Συμβούλων, ενώ στο Αναλόγιο απέδωσαν τους Ύμνους ο Οικον. π. Κωνσταντίνος Κατσουλιέρης, Αρχιερατικός Επίτροπος Αυλίδος της γείτονος Ι. Μητροπόλεως Θηβών και Λεβαδείας και ο κ. Κωνσταντίνος Μαντζάρης, Ιεροψάλτης του Ιερού Ναού και άλλοι Ιεροψάλτες.

Την επομένη ημέρα, Τρίτη 21 Νοεμβρίου 2017 το πρωί, μετέβη στον Ι. Ναό ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Χαλκίδος κ. Χρυσόστομος, ο οποίος χοροστάτησε στην Ακολουθία του Όρθρου και στην Θεία Λειτουργία, ενώ τον θείο λόγο κήρυξε ο Ιεροκήρυξ της Ι. Μητροπόλεως Αρχιμ. Ιωάννης Καραμούζης.

Κατόπιν, ο Σεβασμιώτατος μετέβη στον Ι. Ναό Αγ. Νικολάου Χαλκίδος, όπου προεξήρχε στην τελεσθείσα επίσημη Δοξολογία προς τιμήν των Ενόπλων Δυνάμεων της Πατρίδος μας, με την συμμετοχή του Πρωτοσυγκέλλου του Αρχιμ. Νικοδήμου Ευσταθίου και εκπροσώπων του ιερού Κλήρου της Πόλεως Χαλκίδος, ενώπιον της Πολιτικής και Στρατιωτικής Ηγεσίας της Πόλεως και του Νομού, μετά το τέλος της οποίας όλοι μετέβησαν στο Ηρώο Πεσόντων, όπου και ετελέσθη η καθιερωμένη Επιμνημόσυνη Δέηση.

 

Ι. Μ. Χαλκίδος

Διαβάστε ακόμα