Η Σύναξις των Παμμεγίστων Ταξιαρχών στην Ι.Μ. Κερκύρας (ΦΩΤΟ)

Το πρωί της Τετάρτης 8 Νοεμβρίου 2017 ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κερκύρας, Παξών και Διαποντίων Νήσων κ. Νεκτάριος ιερούργησε στον Ι.Ν. του Αγίου Νικολάου των Γερόντων, στην πόλη της Κέρκυρας.

Στο κήρυγμά του ο Σεβασμιώτατος ανέφερε ότι ο Θεός εκτός από τον κτιστό κόσμο δημιούργησε και τον πνευματικό, στον οποίο ανήκουν τα Αγγελικά Τάγματα ήτοι Σεραφείμ, Χερουβείμ, Θρόνοι, Κυριότητες, Δυνάμεις, Εξουσίες, Αρχές, Αρχάγγελοι και Άγγελοι. Όλα αυτά τα πνευματικά όντα διακονούν και δοξολογούν τον Τριαδικό Θεό. Ένα τάγμα όμως, αυτό του Εωσφόρου, εξέπεσε και έτσι οι Άγγελοι αυτοί μετατράπηκαν σε δαίμονες και έργο τους είναι να πολεμούν τον Θεό και να οδηγούν τους ανθρώπους στην οδό της απωλείας.

Έτσι και σήμερα, συνέχισε ο Μητροπολίτης Κερκύρας, δυστυχώς πολλοί άνθρωποι έχουν δαιμονοποιηθεί, αφού έχουν απομακρυνθεί από τον Χριστό, διακατεχόμενοι από εωσφορικό εγωϊσμό και φιληδονία. Πιστεύουν εσφαλμένα ότι με τις δικές τους δυνάμεις θα μπορέσουν να τελειοποιηθούν.

Επιπλέον ο Σεβασμιώτατος σημείωσε ότι παρόλη την πρόοδο της επιστήμης, ποτέ ο άνθρωπος, που έχει περιορισμένες δυνατότητες, δεν θα μπορέσει να εξιχνιάσει τον σύμπαντα κόσμο στο σύνολό του, καθότι αυτός είναι δημιούργημα του Θεού.

Κλείνοντας ο κ. Νεκτάριος τόνισε ότι Κλήρος και λαός κατά την διάρκεια της Θείας Λειτουργίας, ομοιάζουν με τους Αγίους Αγγέλους, που δοξολογούν τον Τριαδικό Θεό. Η διαφορά έγκειται στο ότι οι άνθρωποι λαμβάνουν τον Χριστό, το Σώμα Του και το Αίμα Του. Είναι σημαντικό να μην λησμονούμε στην προσευχή μας τον φύλακα Άγγελό μας, που βρίσκεται πλησίον μας και θα παραλάβει την ψυχή μας, οδηγώντας την στον Χριστό, συμπλήρωσε ο Σεβασμιώτατος.

Ι. Μ. Κερκύρας

Διαβάστε ακόμα